Raymon Mens
Raymon Mens App Store 30 mei 2018

Pokémon Quest: nu op Nintendo Switch, straks op iOS

Pokémon Quest is de nieuwste Pokemon-game van The Pokemon Compay en nu beschikbaar op Nintendo Switch. Heb je geen Switch? Geen probleem! Want deze zomer komt de nieuwe game ook naar smartphones.

De game werd tijdens een persconferentie in Japan aangekondigd. Pokémon Quest speelt zich af op Tumblecube Island en bevat wezens uit de Kanto-regio. De beeldstijl is retro, maar ook weer niet. Hoewel de blokkerige graphuics misschien aan oudere games doen denken, lijkt het ook een beetje op Minecraft.

Avonturen op Tublecube Island

Spelers beginnen met een team van drie Pokémon die zelf het eiland verkennen. Taak van de trainer is het op de juiste momenten uitvoeren van aanvallen. Net als in alle Pokemon-games moet je in Pokémon Quest ook zoveel mogelijk wezens verzamelen, ze trainen en items verzamelen. De game moet eind juni op iOS en Android beschikbaar zijn.

Tweede leven voor Pokémon GO op de Switch

Na twee zomers is de hype rond Pokémon GO definitief over, maar dat wil niet zeggen dat je de app kunt deinstalleren. Nintendo komt namelijk met nog een nieuwe game voor de Switch genaamd Pokémon: Let’s Go. Deze game gaat samenwerken met Pokémon GO op smartphones. Er komen twee varianten, een rondom Pikachu en een rondom Eevee.

De game speelt zich ook in de Kanto-regio af en het wordt mogelijk om pocket monsters die in de iOS-game zin gevangen over te zetten naar de Switch. Er komt meer integratie tussen iOS en de Switch, maar wat die inhoudt is momenteel nog niet bekend.

Nintendo wil meer met mobiele games

Onder leiding van een nieuwe CEO zet Nintedo zwaar in op mobiele games. Je kent titels als Super Mario Run, Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp waarschijnlijk wel. Daarnaast is al bekend dat Mario Kart naar de smartphone komt en daarna is het tijd voor een mobiele RPG genaamd Dragalia Lost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pokémon Quest: nu op Nintendo Switch, straks op iOS
Sluiten