Raymon Mens
Raymon Mens App Store 31 mei 2018

Hue Sync: nieuwe Mac-app Philips Hue nu beschikbaar

Gebruikers van Philips Hue kunnen deze week hun lol op. Naast een nieuwe app voor iOS en Android heeft het lichtsysteem nu ook een app voor Mac en Windows. De app heet Hue Sync en stelt je in staat om de Hue-lichten te laten reageren op muziek, games en video.

De app laat je lampen niet alleen reageren op games, audio en video, maar ook gewoon bedienen. Je kunt je lampen in kamers in- en uitschakelen, maar ook scenes activeren. Zo hoef je niet steeds je iOS-apparaat uit je zak te halen of Siri aan te spreken.

Live reacties en Hue-licht bedienen

De app laat je na het opstarten kiezen waar je lampen op moeten reageren. Dat kan op alles op het scherm zijn (video), maar ook op een game. De intensiteit van de reacties is ook steeds in te stellen. Bij games zal intense bijvoorbeeld wenselijk zijn, maar bij het luisteren van muziek kun je de Hue-lampen subtiel laten reageren zodat ze niet al te veel afleiden.

Klik/tap voor groter.

Wil je alleen je Hue-lampen vanaf je Mac bedienen? Dan is het tabblad met scenes interessant. Daar kun je de meestgebruikte scenes meteen kiezen. Bovenaan de app staan alle kamers en die kun je ook individueel bedienen of uitschakelen.

Klik/tap voor groter.

Installatie op Mac is even werk

Omdat de app alles op je Mac moet kunnen oppikken, is de installatie even een gedoe. Je moet een systeemextensie accepteren en de app ook toegang geven tot de toegankelijkheidsfuncties van je Mac. Bij de installatie wordt je gevraagd om de voorkeuren voor de beveiliging van je Mac te openen en de extensie toe te staan. De app is ook beschikbaar voor Windows, maar dat hebben we als website die zich op iOS en macOS richt niet getest.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Hue Sync: nieuwe Mac-app Philips Hue nu beschikbaar
Sluiten