Raymon Mens
Raymon Mens App Store 29 mei 2018

Philips Hue 3.0: volledig nieuwe app beschikbaar

De Philips Hue-app een is grondig vernieuwd. Hue 3.0 is nu beschikbaar in de App Store en bevat een compleet nieuw design en veel kleine handigheden die het bedienen van de lampen in huis een stuk sneller en aangenamer moet maken.

De app is zowel voor iOS als Android beschikbaar en gebruikt nu meer ‘native’ elementen die bij de besturingssystemen passen. Het design bestaat ook uit meer ronde vormen en dat oogt als je het ons vraagt erg strak.

Snelle acties voor bedienen kamers

Naast het design zijn er natuurlijk ook functionele verbeteringen. De belangrijkste verbeteringen zijn te vinden in het Woning-tabblad. Daar kun je nu door de sectie voor een kamer in te houden (3D Touch) snel een kleur kiezen. Bij het kiezen van een kamer, zie je een nieuw scherm met snelkoppelingen, daar kies je nu gemakkelijker een van je vier recent gebruikte scènes, bedien je individuele lampen of kun je een kleur kiezen. Voorheen zat dit achter een boel tabbladen verstopt.

Klik/tap voor groter.

Lampen groeperen en nieuwe scènes

Het is ook makkelijker om de kleur van verschillende lampen in een kamer aan te passen. De kleurenpicker bevat nu niet alleen de verschillenden lampen, je kunt ze ook naar elkaar slepen om te groeperen. Tot slot zijn er een boel nieuwe scènes in de app beschikbaar. Voorheen had je de keuze uit ongeveer tien scènes en lichtrecepten, maar nu zijn het er ruim dertig.

Volgens Philips zijn vooral de nieuwe presets met standsverlichting de moeite waard. Deze zijn gemaakt door eselecteerd door onze verlichtingsontwerpers en brengen de sfeer van “een zonsondergang in Honolulu of een avondje uit in de wijk Soho in Londen” naar je huis.

Klik/tap voor groter.

Natuurlijk blijft het ook mogelijk om de Hue-lampen via de Woning-app van iOS te bedienen. De Hue-app doet door deze update echter niet meer onder voor Apple’s manier van bedienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Philips Hue 3.0: volledig nieuwe app beschikbaar
Sluiten