PayPal nu beschikbaar als betaaloptie bij ‘Delen met gezin’

Door: Jan de Raab - 10 reacties

Apple ondersteunt al een tijdje PayPal als betaalmethode in de App Store en iTunes Store. Er was tot nu toe echter een vreemde beperking: de betaaldienst kon niet gebruikt worden voor het doen van gezinsaankopen via de iOS-functie ‘Delen met gezin’.

Daar is nu zonder aankondiging van Apple of PayPal verandering in gekomen. Goed nieuws voor iedereen die geen creditcard heeft, maar wel aankopen en iCloud-opslag met zijn gezin wil delen. Door PayPal te gebruiken, kunnen alle aankopen via automatische incasso van je bankrekening worden afgeschreven.

PayPal en Delen met gezin

PayPal instellen als betaalmethode voor de App Store is simpel. Je gaat op iOS naar InstellingeniTunes en App Store → Tik op je Apple ID bovenaan → Toon Apple IDBetaalinformatie. Vervolgens kun je inloggen bij de betaaldienst en zal iedere aankoop die jij of een gezinslid doet van je account bij de betaaldienst worden afgeschreven. Als je een bankrekeningnummer aan je PayPal-account hebt gekoppeld, worden aankoper er via PayPal automatisch afgeschreven.

paypal delen met gezin
Klik/tap voor groter.

Steeds meer delen met gezinsleden

Apple introduceerde de functie ‘delen met gezin’ samen met iOS 8 in 2014. Dat begon met het delen van aankopen in de App Store en iTunes Store, maar inmiddels kun je veel meer delen dan alleen gekochte apps, boeken en muziek. Sinds iOS 11 is het ook mogelijk om extra aangeschafte iCloud-opslag met meerdere gezinsleden te gebruiken. Apple Music heeft ook een gezinsabonnement. Een gezin kan naast een gezinshoofd uit maximaal uit 6 deelnemers bestaan.

delen met gezin ios macos
Klik/tap voor groter.

Apple

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  iDeal wordt nog steeds niet ondersteund in de App Store of wel?

 • Profielfoto
  Pharris

  Dat probleem heb ik al jaren geleden getackeld door alle gezinsleden hun eigen iCloud-account te geven, maar op alle apparaten daarnaast in te loggen bij de AppStore met een apart “familie-account”. Zodoende hebben wij al onze aankopen gedeeld.

 • Profielfoto
  Roel

  Ik heb paypal toegevoegd maar kan niemand aan mijn gezin toevoegen omdat hij geen betaalmethode vindt. Iemand nog dit probleem?

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Roel op 17 mei 2018 13:20
  Ik heb paypal toegevoegd maar kan niemand aan mijn gezin toevoegen omdat hij geen betaalmethode vindt. Iemand nog dit probleem?

  Werkt ook hier niet. Krijg de melding ‘voeg betaalmethode toe’. In mijn eigen account krijg ik het verzoek een creditcard toe te voegen alvorens als ik wil inloggen met paypal.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Apple’s website mbt ‘delen met gezin’ is voor het laatst op 6 mei geüpdatet, paypal staat niet vermeld als betaalmethode bij ‘delen met gezin’. https://support.apple.com/nl-nl/HT202631#paypal

 • Profielfoto
  Joid

  Het werkt toch echt. Voorheen had ik ook een PayPal account gekoppeld aan mijn iTunes account, en het hele huis maakte daar gebruik van. Maar vooral met Apple Music was dat een ellende, want ik kreeg alle muziek van vrouw en kinders ook in mijn Apple Music account.
  Vandaag heb ik Family Sharing aangezet en is die ellende bij Apple Music nu eindelijk voorbij. Ieder heeft zijn/haar eigen account.

  Ik kreeg het overigens in eerste instantie ook niet voor elkaar. Wat bij mij uiteindelijk de oplossing (volgens mij) was, was dat je niet direct ‘Deel aankopen met het gezin’ moet activeren, en vervolgens familieleden gaat uitnodigen. Want dat werkte niet.

  In mijn geval heb ik vanuit iOS (op de Mac werkt het ook niet lekker) familieleden voor Apple Music uitgenodigd. En daarna ‘Deel aankopen met het gezin’ geactiveerd.

 • Profielfoto
  nallie

  Vandaag heb ik contact gehad met Apple Care omdat het mij niet meer lukte om mijn jongste zoon toe te voegen aan delen met gezin. Het ging goed met het toevoegen van mijn vrouw en mijn oudste zoon en daarna niet meer. Ik krijg de melding dat er een betaal methode vereist is. De Apple Care medewerker vertelde mij dat een credit card nog steeds een vereiste is. Hoe het mogelijk is dat het toch gedeeltelijk gelukt is kon hij mij ook niet vertellen.

   

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Joid op 17 mei 2018 22:22
  Het werkt toch echt. Voorheen had ik ook een PayPal account gekoppeld aan mijn iTunes account, en het hele huis maakte daar gebruik van. Maar vooral met Apple Music was dat een ellende, want ik kreeg alle muziek van vrouw en kinders ook in mijn Apple Music account.
  Vandaag heb ik Family Sharing aangezet en is die ellende bij Apple Music nu eindelijk voorbij. Ieder heeft zijn/haar eigen account.

  Ik kreeg het overigens in eerste instantie ook niet voor elkaar. Wat bij mij uiteindelijk de oplossing (volgens mij) was, was dat je niet direct ‘Deel aankopen met het gezin’ moet activeren, en vervolgens familieleden gaat uitnodigen. Want dat werkte niet.

  In mijn geval heb ik vanuit iOS (op de Mac werkt het ook niet lekker) familieleden voor Apple Music uitgenodigd. En daarna ‘Deel aankopen met het gezin’ geactiveerd.

  Apple Music gebruikte ik niet. Nu wil ik dat gaan doen, Apple Music app gedwonload, selecteer betaal methode. Ik kies paypal en jawel bij Paypal moet je een credit-card geregistreerd hebben….Hoe heb jij dat gedaan Joid? Had jij iTunes tegoed?

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Apple support gemaild en die mailen dat je inderdaad een credit card moet hebben.

  Paypal gemaild en die geven aan dat een tegoed van 25 euro op je paypal account voldoende is om gezinsdelen werkend te krijgen. Dit te goed kun je daarna weer terug schrijven, eenmaal gezinsdelen werkend te hebben.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Ook met > 25 euro te goed op Paypal rekening werkt het niet. Wederom dus contact opgenomen met Paypal. Per email het verzoek gekregen hen te bellen. Zij kunnen op die manier het systeem overrulen en nu zou het moeten werken. Ik ben benieuwd.