PayPal nu beschikbaar als betaaloptie bij ‘Delen met gezin’

Apple Jan de Raab 16 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple ondersteunt al een tijdje PayPal als betaalmethode in de App Store en iTunes Store. Er was tot nu toe echter een vreemde beperking: de betaaldienst kon niet gebruikt worden voor het doen van gezinsaankopen via de iOS-functie ‘Delen met gezin’.

Daar is nu zonder aankondiging van Apple of PayPal verandering in gekomen. Goed nieuws voor iedereen die geen creditcard heeft, maar wel aankopen en iCloud-opslag met zijn gezin wil delen. Door PayPal te gebruiken, kunnen alle aankopen via automatische incasso van je bankrekening worden afgeschreven.

PayPal en Delen met gezin

PayPal instellen als betaalmethode voor de App Store is simpel. Je gaat op iOS naar InstellingeniTunes en App Store → Tik op je Apple ID bovenaan → Toon Apple IDBetaalinformatie. Vervolgens kun je inloggen bij de betaaldienst en zal iedere aankoop die jij of een gezinslid doet van je account bij de betaaldienst worden afgeschreven. Als je een bankrekeningnummer aan je PayPal-account hebt gekoppeld, worden aankoper er via PayPal automatisch afgeschreven.

Klik/tap voor groter.

Steeds meer delen met gezinsleden

Apple introduceerde de functie ‘delen met gezin’ samen met iOS 8 in 2014. Dat begon met het delen van aankopen in de App Store en iTunes Store, maar inmiddels kun je veel meer delen dan alleen gekochte apps, boeken en muziek. Sinds iOS 11 is het ook mogelijk om extra aangeschafte iCloud-opslag met meerdere gezinsleden te gebruiken. Apple Music heeft ook een gezinsabonnement. Een gezin kan naast een gezinshoofd uit maximaal uit 6 deelnemers bestaan.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen