Receivers Onkyo en Pioneer straks compatibel met Sonos

Door: Jan de Raab - 16 reacties

Sonos is druk bezig met een uitgebreid partnerprogramma. Onder de noemer “Works with Sonos” is men een partnerschap aangegaan met Onkyo en Pioneer. Deze AV-apparatuur wordt voorzien van een speciaal label dat aangeeft dat het probleemloos met een Sonos-systeem werkt.

Er zit veel nieuws in het vat, want begin juni organiseert Sonos een evenement. Daar horen we waarschijnlijk meer over dit partnerprogramma en wordt naar verwachting ook een nieuwe PlayBar onthuld.

Works with Sonos

Het partnerprogramma maakt het mogelijk om een receiver als Sonos-speaker in een netwerk te laten fungeren. Je kunt het apparaat dan bedienen via de Sonos-app en hebt geen extra apps nodig. In het geval van Onkyo en Pioneer, Pioneer Elite en Integra is de integratie een beetje mank. Je dient namelijk een Connect-module aan te schaffen om volledige integratie te bewerkstelligen. Het prijskaartje daarvoor is minimaal € 399,-

Sonos Onkyo
Klik/tap voor groter.

Hoewel de integratie nu nog moeilijk is, kunnen fabrikanten hun apparatuur in de toekomst beter voorbereiden op een samenwerking met Sonos. Nu heb je nog een Connect nodig, maar in de toekomst waarschijnlijk niet meer omdat apparatuur beter op het Sonos-ecosysteem afgestemd kan worden. Wij hopen dat Apple de kans aangrijpt om de HomePod compatibel met Sonos te maken, maar het zal eerder andersom zijn. De fabrikant heeft al aangekondigd dat zijn speakers AirPlay 2 gaan ondersteunen.

Firmware-updates

Firmware-updates voor Onkyo-receivers moeten ervoor zorgen dat de Sonos-app de receiver kan activeren, heen en weer kan schakelen tussen de ingangen en het volume kan aanpassen. Welke receivers compatibel zijn is momenteel nog niet duidelijk. De fabrikant is hier nog erg onduidelijk over. Wel kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een mailinglijst.

Wij verwachten tijdens het evenement dat de fabrikant op 6 juni organiseert ook meer details over het programma waar externe fabrikanten op in kunnen haken. Naast Onkyo en Pioneer sluiten ook Logitech, Wink en iPort aan.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  iMike

  Snap er weinig van. Het werkt nu toch ook al met de connect? Wat voegt die partnership dan toe?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Nu kan die connect alleen audio overpompen. Straks meer. Verwacht ook dat er receivers komen die helemaal geen connect meer nodig hebben dankzij dit partnerprogramma. (Artikel is door een freelancer geschreven. Ik zal straks nog wat verduidelijking toevoegen)

 • Profielfoto
  joram

  Je kunt het apparaat dat bedienen via

  Moet dit geen “Je kunt het apparaat dan bedienen via… zijn?

  Jongens, doe alsjeblieft wat vaker een grammatica-check (proofread) naast de spellcheck, want ’t wemelt de laatste tijd van dit soort grammaticale fouten in zo’n beetje al jullie artikelen.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  hoppa, wederom stukje Sonos advertorial

 • Profielfoto
  Spinozo

  Wat heeft dit allemaal met Apple te maken? Apple staat voor kwaliteit en design, Sonos voor middelmatigheid en prijsvechten.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Hou nou toch eens op met zeiken! Sonos heeft altijd een liefde gehad voor Apple, en Apple gebruikers (OVER HET ALGEMEEN) ook met Sonos. Als je het niet interessant vind om te lezen, lees het dan niet.

  En hou eens op om over kleine spelfouten te vallen, bah!

 • Profielfoto
  KR1275

  Pioneer is geen dochtermerk van Onkyo. Beide merken zijn, net als Teac en Philips audio, dochtermerken van het recent failliet verklaarde Gibson.

  De markt voor surround receivers is zowat dood, nu muziekliefhebbers weer stereo willen. Back to basics. Ik snap al die berichten over Sonos niet. Er zijn wel meer merken die vergelijkbare spullen leveren met betere weergavekwaliteit. Vooralsnog gaat er niks boven een goede stereoset. Raymon, beweeg uit buiten de standaard paden.

 • Profielfoto
  Yosemite

  KR1275 op 17 mei 2018 23:07
  Pioneer is geen dochtermerk van Onkyo. Beide merken zijn, net als Teac en Philips audio, dochtermerken van het recent failliet verklaarde Gibson.

  Gibson is één van de aandeelhouders van de Onkyo Corporation, maar niet de grootste. De Onkyo & Pioneer corporation is wel degelijk een dochter van de Onkyo Corporation.

  KR1275 op 17 mei 2018 23:07

  De markt voor surround receivers is zowat dood, nu muziekliefhebbers weer stereo willen. Back to basics. Ik snap al die berichten over Sonos niet. Er zijn wel meer merken die vergelijkbare spullen leveren met betere weergavekwaliteit. Vooralsnog gaat er niks boven een goede stereoset. Raymon, beweeg uit buiten de standaard paden.

  Muziekliefhebbers waren toch altijd meer van stereo, surround is toch meer voor de filmliefhebber.

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik heb Sonos eens getest, weliswaar in een ‘winkelomgeving’. Enkel de Sonos 5 lijkt op het niveau van (heel) goede hifi te staan, met daarboven natuurlijk het gebruiksgemak van wireless. Iets wat je natuurlijk ook hebt met airplay1+ouderwetse stereo (hoe lang nog?) of chromecast. Maar 2x Sonos play5 is wèl €1000! Hifi is een van die dingen waar duurkoop meestal wèl beterkoop is…Misschien is de homepod een goed compromis.

   

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Michel Jansen op 17 mei 2018 23:02
  Hou nou toch eens op met zeiken! Sonos heeft altijd een liefde gehad voor Apple, en Apple gebruikers (OVER HET ALGEMEEN) ook met Sonos. Als je het niet interessant vind om te lezen, lees het dan niet.

  En hou eens op om over kleine spelfouten te vallen, bah!

  Ow, dus als je kritiek hebt staat dat gelijk aan zeiken? Lekker bekrompen!

  De KRITIEK is dat OMT altijd alleen maar Sonos bespreekt en de rest (die vaak kwalitatief vaak beter zijn dan de Sonos middelmatigheid) hier stelselmatig genegeerd wordt en dat begint bespottelijke vormen aan te nemen.

 • Profielfoto
  Wimusia

  Michel Jansen op 17 mei 2018 23:02
   

  En hou eens op om over kleine spelfouten te vallen, bah!

  Kleine spelfouten? Je bedoelt zeker foeilelijke grammaticale blunders van de allerergste soort!

  #inburgeringscursusbehoeftige #tokkietaalgebruik

 • Profielfoto
  Yosemite

  Overdrijven is ook een vak ?

 • Profielfoto
  MacSjon

  Ruwepit op 17 mei 2018 19:45
  hoppa, wederom stukje Sonos advertorial

  Haha laatst had ik dat ook al opgemerkt in een ander artikel. Andere merken die hetzelfde (beter) doen als SONOS krijgen hier geen podium. Ja het design van SONOS en de kleur wit sloot jaren geleden (tot 2007/iMac gen 5) echt mooi aan bij Apple, maar samenwerking met Apple is ver te zoeken. Mocht je Airplay willen gebruiken op je SONOS systeem dan moet je hier toch echt een Airport tussen plaatsen.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  MacSjon op 18 mei 2018 10:53

  Ruwepit op 17 mei 2018 19:45
  hoppa, wederom stukje Sonos advertorial

  Haha laatst had ik dat ook al opgemerkt in een ander artikel. Andere merken die hetzelfde (beter) doen als SONOS krijgen hier geen podium. Ja het design van SONOS en de kleur wit sloot jaren geleden (tot 2007/iMac gen 5) echt mooi aan bij Apple, maar samenwerking met Apple is ver te zoeken. Mocht je Airplay willen gebruiken op je SONOS systeem dan moet je hier toch echt een Airport tussen plaatsen.

  Klopt, en als Sonos wat nieuwe features implementeert die die andere systemen al tijden hebben is een weer een Sonos feestje bij OneMoneyThing. Maar ook dat had ik al eerder geschreven.

  Heos by Denon, Yamaha MusicCast, Dynaudio, Harman Kardon Omni, Bluesound…hoppa, zo maar een greep uit de Multi-Room Audio systemen die te koop zijn dus OMT laat nu onderhand maar eens zien dat je niet betaald wordt door Sonos voor die advertentie zooi die nu al tijden op ons afgevuurd wordt.

  Apple gebruikers zijn per definitie niet Sonos gebruikers. Sterker nog, diegene die echt voor kwaliteit en design gaan laten Sonos dus echt wel links liggen.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Amen

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Nog even toelichten: als een artikel gekocht is, dan staat er “advertorial” bij en onderaan altijd “In samenwerking met…”. Dat is nu niet het geval.

  OMT is geen audio/video-blog, dus probeer ik binnen de capaciteit de meest relevante spelers eruit te pikken en te coveren. Als iemand die wat dieper in de A/V-wereld zit relevante producten wil coveren, houden we ons overigens van harte aanbevolen.

  De grammaticale fouten zijn gemaakt door een freelancer die pas enkele weken bijdraagt, dat moeten we idd beter nakijken. Het vervelende is dat de nieuwe site geen schrijver bij het artikel toont. Het blijft hoe dan ook mijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat er fatsoenlijke stukken online staan. Ik heb het artikel nu flink aangepast. Bedankt voor de kritische opmerkingen!