Obama verkiest Netflix boven Apple Video voor eigen serie

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Meer dan een jaar na het verlaten van het Witte Huis, maken Barack en Michelle Obama zich op voor een terugkeer. Niet in de politiek, maar met een eigen serie. Die zal exclusief worden uitgezonden door Netflix. Apple was ook geïnteresseerd in een serie met de Obama’s, maar viste achter het net.

In maart kwamen de plannen van de oud-president en zijn vrouw aan het licht. Toen bleek dat Amazon, Apple en Netflix in de race waren voor exclusieve rechten. Netflix kondigt vandaag aan dat Barack en Michelle een meerjarige overeenkomst hebben getekend voor het produceren van films en series voor de dienst.

Obama wordt enorme publiekstrekker

Wat voor serie de Obama’s gaan maken is nog niet duidelijk. In de overeenkomst staat dat ze gescripte series, improvisatieseries, docu-series, documentaires en korte films. Barack en Michelle Obama zouden ieder bijvoorbeeld hun eigen talkshow kunnen hebben. De voormalig president kan zijn favoriete onderwerpen zoals zorg, immigratie en ecologie behandelen. Zijn vrouw kan de thema’s die ze naar het Witte Huis bracht uitlichten, zoals de strijd tegen obesitas. De twee worden ongetwijfeld een enorme publiekstrekker.

Barack Obama Michelle Obama
Klik/tap voor groter.

Apple Video moet vertrouwen Hollywood winnen

Voor Apple zou een serie met de Obama’s een fantastische start van Apple Video zijn geweest. De iPhone-maker werkt al een tijdje aan een eigen Netflix-concurrent en investeert zwaar content voor de dienst die mogelijk in 2019 live gaat. De keuze voor Netflix is wel logisch. De dienst biedt een gegarandeerd bereik en is wereldwijd beschikbaar. Amazon Prime Video is vooral goed in de VS vertegenwoordigd.

Dit toont wel aan dat Apple zich als nieuwkomer nog moet bewijzen in Hollywood. In de strijd om de opvolger van Game Of Thrones, legde de iPhone-maker het af tegen HBO. Producer J.J. Abrams besloot voor de dienst waar hij al een goede relatie mee had te gaan. Desalniettemin heeft Apple ook veel leuks op het programma voor Apple Video staan. Er is een samenwerking met Steven Spielberg, er komt een originele cartoon aan en een steengoede horror-producent gaat ook voor Apple aan de slag. In ons dossier kun je alles over Apple Video nalezen.

Apple Video
Klik/tap voor groter.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  kasuja

  Niet zo heel gek toch? 
  Netflix heeft zich al bewezen en doet niet moeilijk over bloot, geweld en het aan de kaak stellen van controversiële en of gevoelige onderwerpen. Dat is een vrijheid die je bij Apple niet gegarandeerd krijgt.

  Netflix geeft je als maker meer creatieve vrijheid en geeft je een veel groter platform dat niet slechts beperkt is tot de Apple product gebruiker.

 • Profielfoto
  queenfan

  Gelukkig Apple Video zal eerste jaren eerst US only zijn, in jaren zal er een land bijkomen. Maar het laatste is allerminst zeker.

 • Profielfoto
  maconly

  Ik zit niet op Obama te wachten.

  apple had Netflix al lang over moeten nemen, gat gaan ze nooit meer dichten.

  zelfde met dat gare kaarten, tomtom had men ook over moeten nemen.

  Yahoo was ook een goede aanvulling geweest.

   

   

 • Profielfoto
  ramrod

   

  Apple had de hele wereld over moeten nemen , alleen heerschappij , beter is er niet ….

 • Profielfoto
  xaddict

  @maconly: Haha. De beste stuurlui staan aan wal is aan jou niet besteed zo te zien:

  Netflix is een goed product zónder Apple’s tussenkomen en zou alleen maar verpest worden door apple’s politiek correctheid.

  TomTom is niets meer in vergelijking met Apple maps en Google maps (en al die anderen). Bovendien is het overkopen van verouderde ideeën niet echt Apple-esque. Lees ook het artikel over Apple maps hier een tijd geleden waar uit wordt gelegd dat het wel degelijk een solid product is nu.

  Yahoo betekent niks meer voor veel mensen en als je het over de zoekmachine hebt: waarom zou Apple in godsnaam een zoekmachine willen overkopen (met Apple’s visie op privacy en ads). Dan is DuckDuckGo een nog betere kandidaat en zelfs die hebben kleine reclames (die je niet volgen maar dan nog, ads). Zoekmachines zonder reclame draaien verlies.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  maconly op 22 mei 2018 07:10
  Ik zit niet op Obama te wachten.

  apple had Netflix al lang over moeten nemen, gat gaan ze nooit meer dichten.

  zelfde met dat gare kaarten, tomtom had men ook over moeten nemen.

  Yahoo was ook een goede aanvulling geweest.

   

   

  Een echte visionair aan het woord;-)

 • Profielfoto
  Joid

  Maconly heeft waarschijnlijk ook nog een stapel WorldOnline aandelen ergens liggen.

 • Profielfoto
  SvS

  Tja, ik zou hun keus ook gemaakt hebben. Netflix kan overal op, welk systeem je ook gebruikt, dus breder publiek voorhanden. Amazon, HBO vnl. daar aan overkant van grote Oceaan. Dus goed gekozen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Apple video gaat veel te langzaam doordat Apple alles zelf wil doen. Netflix is de marktleider.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Apple heeft tot nu toe op video gebied de boot gemist. Youtube en Netflix zijn Apple mijlenver voor.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Apple Video bestaat nog helemaal niet.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Raar hè? Apple Video bestaat niet en Netflix is marktleider.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Zit helemaal niet te wachten op His Holyness Obama