Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 21 mei 2018

Obama verkiest Netflix boven Apple Video voor eigen serie

Meer dan een jaar na het verlaten van het Witte Huis, maken Barack en Michelle Obama zich op voor een terugkeer. Niet in de politiek, maar met een eigen serie. Die zal exclusief worden uitgezonden door Netflix. Apple was ook geïnteresseerd in een serie met de Obama’s, maar viste achter het net.

In maart kwamen de plannen van de oud-president en zijn vrouw aan het licht. Toen bleek dat Amazon, Apple en Netflix in de race waren voor exclusieve rechten. Netflix kondigt vandaag aan dat Barack en Michelle een meerjarige overeenkomst hebben getekend voor het produceren van films en series voor de dienst.

Obama wordt enorme publiekstrekker

Wat voor serie de Obama’s gaan maken is nog niet duidelijk. In de overeenkomst staat dat ze gescripte series, improvisatieseries, docu-series, documentaires en korte films. Barack en Michelle Obama zouden ieder bijvoorbeeld hun eigen talkshow kunnen hebben. De voormalig president kan zijn favoriete onderwerpen zoals zorg, immigratie en ecologie behandelen. Zijn vrouw kan de thema’s die ze naar het Witte Huis bracht uitlichten, zoals de strijd tegen obesitas. De twee worden ongetwijfeld een enorme publiekstrekker.

Klik/tap voor groter.

Apple Video moet vertrouwen Hollywood winnen

Voor Apple zou een serie met de Obama’s een fantastische start van Apple Video zijn geweest. De iPhone-maker werkt al een tijdje aan een eigen Netflix-concurrent en investeert zwaar content voor de dienst die mogelijk in 2019 live gaat. De keuze voor Netflix is wel logisch. De dienst biedt een gegarandeerd bereik en is wereldwijd beschikbaar. Amazon Prime Video is vooral goed in de VS vertegenwoordigd.

Dit toont wel aan dat Apple zich als nieuwkomer nog moet bewijzen in Hollywood. In de strijd om de opvolger van Game Of Thrones, legde de iPhone-maker het af tegen HBO. Producer J.J. Abrams besloot voor de dienst waar hij al een goede relatie mee had te gaan. Desalniettemin heeft Apple ook veel leuks op het programma voor Apple Video staan. Er is een samenwerking met Steven Spielberg, er komt een originele cartoon aan en een steengoede horror-producent gaat ook voor Apple aan de slag. In ons dossier kun je alles over Apple Video nalezen.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Obama verkiest Netflix boven Apple Video voor eigen serie
Sluiten