NLZIET is er nu ook voor de Apple TV

Door: Raymon Mens - 15 reacties
nlziet apple tv

Goed nieuws voor iedereen die zijn Apple TV als volwaardige vervanger voor een decoder wil gebruiken. NLZIET, het gezamenlijke online platform van NPO, RTL en SBS, heeft nu ook een Apple TV-app. Daarmee kun je niet alleen programma’s terugkijken, maar ook live TV kijken.

Met de Apple TV-app doet het platform van de publieke en commerciële zenders niet meer onder voor een vaste televisieabonnement. De Apple TV-app doet op functioneel gebied niet onder voor de iOS-variant. Naast de mogelijkheid om programma’s terug te kijken en live TV te kijken is er ook een televisiegids.

NLZIET op Apple TV met Siri-ondersteuning

Eerder deze maand kwam een bètaversie van de app beschikbaar voor een geselecteerd testteam. Een groep van ruim 1.200 testers heeft afgelopen weken de app op hun settopbox uitgeprobeerd en feedback gegeven, waarna de puntjes op de i zijn gezet.

nlziet apple tv screenshot 001

Een leuke extra is de ondersteuning voor Siri, je kunt de assistent via de afstandsbediening van je Apple TV vragen om een bepaalde aflevering via NLZIET af te spelen. De dienst belooft de hoogste beeldkwaliteit, maar specificeert nergens of de streams Full HD zijn of niet. De app zal beschikbaar worden voor de Apple 4 en 4K (5e generatie).

Op Apple’s settopbox heeft NLZIET nog weinig concurrentie. Een vergelijkbare dienst, genaamd KNIPPR, besloot onlangs te stoppen. Volgens initiatiefnemer T-Mobile waren er te weinig consumenten geïnteresseerd, in een dienst die traditionele televisie vervangt, waardoor het niet rendabel was. NLZIET is als samenwerking tussen verschillende omroepen niet van direct commercieel succes afhankelijk. Tot slot is nog het vermelden waard dat Ziggo nog altijd werkt aan een app voor de Apple TV.

nlziet apple tv screenshot

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Waarom zijn de woorden “heeft nu ook” de link? Dat lijkt me een redactieve fail en bovendien slechte accessibility.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  SEO. Het artikel moet ranken op “NLZIET” en “Apple TV”. Dus maak je van die woorden geen externe link. Dan blijft er weinig in de eerste alinea over. Suggesties zijn natuurlijk welkom.

 • Profielfoto
  sunapple

  Vond het wel mooi klinken maar zie dat het 8 euro per maand kost. Weet ik veel, wel logisch natuurlijk. Leuk als je dus geen TV abonnement hebt, anders voegt het dus niks toe.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Ik was  betatester, jammer dat ze totaal niet naar je luisteren.
  TVs van betere kwaliteit zoals Qled en Oled haperen nogal als ze niet op de juiste Hz staan. Dus nu moet je elke keer handmatig naar 50Hz schakelen en weer terug. Gemiste kans, maar vanaf beta 1 al geroepen dat ze hier iets mee moeten, maar is niet gedaan, helaas.

 • Profielfoto
  drsentertainment

  Ik heb/had Knippr en die voldeed prima als alternatief voor de “ouderwetse” decoder.
  Nu ben ik heel benieuwd naar NLziet. Deze app is helaas door het ontbreken van TLC net niet voldoende genoeg. Ik gebruik daarom ook nog KPN Play. Kijken wat dan het beste bevalt.

 • Profielfoto
  MacSjon

  Ga dit eens proberen. Al erg blij met de Airplay mogelijkheid binnen de Ziggo app, maar direct op de aTV klinkt beter. De opname functie van de Humax is al redelijk lang buiten gebruik, maar als dit wat is kan die definitief verhuizen naar de kringloop.

 • Profielfoto
  Mac4altijd

  Ook ik was een beta-tester en heb mogen ervaren dat er niet echt naar je geluisterd wordt. Zo maakt de televisiegids het bv. niet echt mogelijk om zenders goed met elkaar te vergelijken.

  Ook jammer: ik heb (erg) weinig bandbreedte en heb gemerkt dat de zenders van RTL en SBS daar weinig tot geen last van hebben. Ook Netflix kan ik trouwens prima ontvangen, in een hoge kwaliteit. Maar de zenders van de NPO kan ik via NLZiet nauwelijks volgen door al het bufferen. Een gemiste kans.

 • Profielfoto
  Athens56

  Grappig! Voegt niets toe en kost alleen extra geld voor ons. Heb alles wat het hartje begeerd.

 • Profielfoto
  Frans

  sunapple op 29 mei 2018 15:40
  Vond het wel mooi klinken maar zie dat het 8 euro per maand kost. Weet ik veel, wel logisch natuurlijk. Leuk als je dus geen TV abonnement hebt, anders voegt het dus niks toe.

  Eens. Voor NPO (extra) betalen is sowieso schandalig, aangezien die omroep met belastingeld gefinancieerd wordt. Betalen voor de commercielen begrijp ik wel, al verwacht ik dan veel minder reclame te zien. (Is dat ook zo?)

  Maar goed, zolang je bij de Ziggo’s en KPN’s niet kan kiezen voor (een Eurootje) betalen per kanaal kan je de kabel hiermee nog steeds niet doorknippen als je bijvoobeeld Formule 1 of BBC wilt blijven kijken. Het komt dan inderdaad neer op extra maandlasten zonder toegevoegde waarde.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Een snelle internetaansluiting zonder vast tv abonnement is nog duurder dan een totaalpakket dus wel leuk via Apple tv maar ik zie de meerwaarde in dit opzicht niet echt.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Frans op 29 mei 2018 20:06
  Eens. Voor NPO (extra) betalen is sowieso schandalig, aangezien die omroep met belastingeld gefinancieerd wordt.

  Wat een onzin, volgens die redenatie zouden bibliotheken en onderwijsinstellingen ook geen geld mogen vragen voor hun diensten omdat ze via belastinggeld worden gefinancierd. Er wordt juist enorm bezuinigd op de publieke omroep dus prima dat ze alternatieve inkomsten generen.

 • Profielfoto
  basd123

  Een snelle internetaansluiting zonder vast tv abonnement is nog duurder dan een totaalpakket dus wel leuk via Apple tv maar ik zie de meerwaarde in dit opzicht niet echt.

  Niet mee eens. Ik heb een tweak365 glasvezelverbinding van 1Gbs. Kosten €30 per maand. Voor €38 heb ik nu een supersnelle verbinding en TV (alleen NL zenders) Lijkt mij niet dat er een andere aanbieder goedkoper is.

   

 • Profielfoto
  Q-collective

  MacSjon op 29 mei 2018 16:52
  Ga dit eens proberen. Al erg blij met de Airplay mogelijkheid binnen de Ziggo app…

  Oh? Ik heb anders dat de meeste uitzendingen die ik wil zien niet beschikbaar zijn voor AirPlay. Knopje in de app is gewoon grijs met een melding dat het dus niet beschikbaar is. Redelijk nutteloze functie naar mijn ervaring. Ik wacht dus lekker op de native Ziggo app. Ik betaal immers al voor Ziggo, dus dat lijkt me de weg vooruit. NLZiet klinkt interessant, maar of het weer €8 in de maand waard is…

 • Profielfoto
  Q-collective

  Oh… Ik bekijk eens hun website en wat blijkt? NLZiet heeft helemaal GEEN RECLAME! Dat is ff best major naar mijn mening! Ook blijkt de interface gewoon goed te werken en kun je bijvoorbeeld naar een specifiek punt gaan in een uitzending. KNIPPR had wat dat betreft een ruk interface met een hoop beperkingen. Bovendien kun je blijkbaar uitzendingen terugzien tot 365 dagen terug.

  Dus ik corrigeer mezelf: dit is de €8 meer dan waard!

 • Profielfoto
  Frans

  Yosemite op 29 mei 2018 23:52

  Frans op 29 mei 2018 20:06
  Eens. Voor NPO (extra) betalen is sowieso schandalig, aangezien die omroep met belastingeld gefinancieerd wordt.

  Wat een onzin, volgens die redenatie zouden bibliotheken en onderwijsinstellingen ook geen geld mogen vragen voor hun diensten omdat ze via belastinggeld worden gefinancierd. Er wordt juist enorm bezuinigd op de publieke omroep dus prima dat ze alternatieve inkomsten generen.

  Misschien weet jij niet dat er vroeger een aparte luister- en kijkheffing bestond die afgeschaft is en in de algemene belastingheffing is opgenomen? Dat is een heel andere situatie dan met bibliotheken en onderwijsinstellingen. Als de overheid nu ineens vind dat de burger bepaalde voorzieningen (weer) zelf moeten gaan betalen, prima, maar verlaag dan de belastingen met een evenredig bedrag. Zolang de overheid dat niet doet mag ik zeggen dat ik al voor de NPO betaald heb en het schandalig is dat ik er weer extra voor moet betalen als ik dezelfde content op een andere manier wil bekijken.