Raymon Mens
Raymon Mens App Store 29 mei 2018

NLZIET is er nu ook voor de Apple TV

Goed nieuws voor iedereen die zijn Apple TV als volwaardige vervanger voor een decoder wil gebruiken. NLZIET, het gezamenlijke online platform van NPO, RTL en SBS, heeft nu ook een Apple TV-app. Daarmee kun je niet alleen programma’s terugkijken, maar ook live TV kijken.

Met de Apple TV-app doet het platform van de publieke en commerciële zenders niet meer onder voor een vaste televisieabonnement. De Apple TV-app doet op functioneel gebied niet onder voor de iOS-variant. Naast de mogelijkheid om programma’s terug te kijken en live TV te kijken is er ook een televisiegids.

NLZIET op Apple TV met Siri-ondersteuning

Eerder deze maand kwam een bètaversie van de app beschikbaar voor een geselecteerd testteam. Een groep van ruim 1.200 testers heeft afgelopen weken de app op hun settopbox uitgeprobeerd en feedback gegeven, waarna de puntjes op de i zijn gezet.

Een leuke extra is de ondersteuning voor Siri, je kunt de assistent via de afstandsbediening van je Apple TV vragen om een bepaalde aflevering via NLZIET af te spelen. De dienst belooft de hoogste beeldkwaliteit, maar specificeert nergens of de streams Full HD zijn of niet. De app zal beschikbaar worden voor de Apple 4 en 4K (5e generatie).

Op Apple’s settopbox heeft NLZIET nog weinig concurrentie. Een vergelijkbare dienst, genaamd KNIPPR, besloot onlangs te stoppen. Volgens initiatiefnemer T-Mobile waren er te weinig consumenten geïnteresseerd, in een dienst die traditionele televisie vervangt, waardoor het niet rendabel was. NLZIET is als samenwerking tussen verschillende omroepen niet van direct commercieel succes afhankelijk. Tot slot is nog het vermelden waard dat Ziggo nog altijd werkt aan een app voor de Apple TV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NLZIET is er nu ook voor de Apple TV
Sluiten