Jan de Raab
Jan de Raab App Store 1 mei 2018

Nintendo’s volgende mobiele game wordt een RPG

Nintendo scoort hoge ogen met de Switch, maar vergeet ook de markt voor mobiele games niet. Het lukt echter niet altijd. Zo flopte Mittomo, terwijl Fire Emblem Heroes juist een groot commercieël succes werd. Met die wetenschap in het achterhoofd is goed te verklaren waarom de volgende mobiele game een vreemde eend in de bijt wordt.

De game gaat Dragalia Lost heten en moet een 2D actie-RPG worden. Bijzonder is dat er geen bestaande Nintendo-personages worden gebruikt. Hoewel we bijna niets over Dragalia Lost weten, geeft de presentatie in Japan, ons een goed idee van hetgeen we kunnen verwachten.

Aziatische release eerst

Nintendo maakt de game in samenwerking met Cygames en wil het spel als eerst in Azie uitbrengen. Het bedrijf mikt op een zomerrelease voor Japan, Taiwan, Hong Kong en Macau. Het spel zal later dit jaar in Amerika en Europa beschikbaar zijn. Inmiddels weten we ook dat er een versie voor iOS en Android zal komen. Voorlopig is dat alle beschikbare informatie.

Een partnerschap met Cygames is een goede strategische zet van Nintendo, omdat het bedrijf al een aantal succesvolle mobiele games heeft uitgebracht. Door gebruik te maken van de expertise van Cygames, is het voor een bedrijf als Nintendo mogelijk om zich beter te profileren op deze markt. Nintendo heeft zelf een aandeel van 5% verworven in Cygames als onderdeel van de samenwerking. Daarmee spreekt het Japanse bedrijf zijn vertrouwen uit in een goede toekomstige samenwerking.

Mobiel is nog geen commercieël succes

Het spel ziet er interessant genoeg uit, maar de grote vraag is of dit ook het commerciële succes gaat opleveren waar Nintendo op hoopt. Eerder zei het bedrijf niet tevreden te zijn over de prestaties van het gehypte Super Mario Run. Voorlopig zijn de verwachtingen hooggespannen en kunnen we enkel afwachten hoe dit avontuur zich verder gaat ontwikkelen. We kunnen ook uitkijken naar Mario Kart op de iPhone.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo’s volgende mobiele game wordt een RPG
Sluiten