Mijlpaal voor Apple Music: 50 miljoen abonnees

Door: Night - 16 reacties
Apple Music 16x9

Apple Music groeit als kool. De streaming-muziekdienst van Apple is de grens van 50 miljoen gebruikers gepasseerd. Dat heeft Tim Cook gezegd in een televisie-interview met de Amerikaanse filantroop David Rubenstein gezegd.

Dit is een combinatie van zowel betaalde abonnementen als de gratis probeerversie. In vergelijking met een maand geleden is het aantal abonnees met maar liefst 10 miljoen gestegen, ofwel 25%. Apple’s grootste concurrent, Spotify, heeft een slordige 75 miljoen betaalde abonnees.

Voorsprong Spotify slinkt

Spotify lijkt nog steeds een flinke voorsprong te hebben, maar de inmiddels beursgenoteerde dienst is dan ook zo’n 10 jaar eerder begonnen. Als Apple deze groei kan vasthouden, is Apple Music binnen afzienbare tijd even groot of zelfs groter dan Spotify. Apple heeft in tegenstelling tot Spotify geen gratis variant van zijn streamingdienst. Als je de gebruikers van Spotify Free meetelt, heeft de dienst 159 miljoen abonnees.

Apple Music
Apple Music is (nog) geen onderdeel van het abonnement.

Na Apple Music ook streaming video

In het interview kwamen ook Apple’s plannen voor streaming video aan bod. “We zijn erg geïnteresseerd in streaming video. Dat gaan we aanpakken op een manier die bij Apple past. Ik kan nog geen details geven maar het is duidelijk een richting die onze aandacht heeft,” aldus Tim Cook.

Eerder bleek al dat Apple een budget van 1 miljard dollar heeft gereserveerd om deals voor video originals te maken. De Netflix-concurrent uit Cupertino gaat waarschijnlijk Apple Video heten en we horen vaak nieuws over. Grote namen zoals Steven Spielberg en de horrorlegende M. Night Shyamalan zijn voor Apple aan het werk. Nu lijkt 1 miljard veel geld, maar dat is ‘peanuts’ vergeleken met de meer dan 8 miljard die Netflix dit jaar in originele content wil steken.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ha,

  Er wonen plus/minus zeven miljard mensen op onze planeet.

  Als je al onze mede bewoners van deze planeet in een stadion prompt. Dan vallen die vijftig miljoen Apple music gebruikers niet op.

  Humor

   

   

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Hoe kan ik mijn spelfouten corrigeren ?

  @Night

 • Profielfoto
  Night

  En als je alleen alle streaming-content-gebruikers in één stadion propt? Zouden die zwarte shirtjes met dat witte Apple logo’tje dan wél opvallen?

 • Profielfoto
  Night

  Helaas: Je kan bij reacties op VP artikelen (nog) geen spelfouten corrigeren.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Misschien

  ha Ha Ha

 • Profielfoto
  pannekoek

  Als we de kletskoek van Tim Cook een beetje filteren dan zullen er sinds het online komen van de dienst 50 miljoen accounts zijn gemaakt. Passieve, obsolete, dubbele en gedeactiveerde accounts hebben vast geen invloed op dat getal.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Ik wil heel graag wennen aan Apple Music maar het lukt niet… Ik heb 3 keer een maand geprobeerd maar het kan me niet overtuigen en het blijft ondermaats ten opzicht van Spotify. Er zullen wel 50 miljoen gebruikers zijn … maar ik ken er geen enkele. Voor ik weer een storm van kritiek krijg … Het is mijn mening, je hoeft het er niet mee eens te zijn.

 • Profielfoto
  wensink

  25% groei in een maand is wel indrukwekkend. Ik gebruik het verder niet.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Minus één, want ik heb net deze maand opgezegd. Ik luisterde er te weinig naar en ik heb genoeg muziek op mijn NAS staan.

 • Profielfoto
  SandsOfArrakis

  Ooit 3 maanden gratis kunnen proberen. Ben uiteindelijk weer naar Spotify terug gegaan.

 • Profielfoto
  brinkey

  Ik en de familie gebruiken het wel, maar heb wel overwogen terug te gaan naar Spotify. Wat ik overzichtelijker, maar daarnaast ook verrassender vindt.

  Omdat ik veelal muziek luister via mijn Apple Watch, toch maar blijven hangen. Zodra Spotify op de Apple watch zit dan weet ik het wel.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Petje af. En ja, abonnees/cijfers zullen fluctueren, maar dat doen ze bij Spotify ook. Ben heel blij met Apple Music (en Homepod), heb nooit Spotify gehad, dus kan niet vergelijken. Kan alles vinden wat ik wil en je krijgt er ook nog afspeellijsten met video’s bij, beetje MTV-gevoel van vroegûh.;-)

 • Profielfoto
  html-junky

  Ik ben ook heel blij met Apple Music, de video’s en songteksten zijn een grote plus bij Apple Music

 • Profielfoto
  html-junky

  En natuurlijk de integratie met iOS

 • Profielfoto
  Ce

  Volgens mij is de groei geen 10 miljoen maar 2 miljoen, totaal van 48 naar 50 miljoen.

  ….Apple Music streaming service now has more than 50 million users on either paid subscriptions or free trials. Last month, the company passed 40 million subscribers, with 8 million trying the service out through free trials

 • Profielfoto
  tav

  Ik heb graag i tunes waar ik nummers kon kopen die ik graag in mijn bibliotheek heb … Met apple music kan je geen music meer aanschaffen maar telkens elke maand betalen om te luisteren en eigenlijk heb ik er geen boodschap aan dat ik alle nummers kan beluisteren die er zijn , in wil gewoon de nummers die ik graag hoor eenmalig en voor altijd aanschaffen ! Gaat dit niet meer kunnen in de toekomst ?