Night
Night Diensten 15 mei 2018

Mijlpaal voor Apple Music: 50 miljoen abonnees

Apple Music groeit als kool. De streaming-muziekdienst van Apple is de grens van 50 miljoen gebruikers gepasseerd. Dat heeft Tim Cook gezegd in een televisie-interview met de Amerikaanse filantroop David Rubenstein gezegd.

Dit is een combinatie van zowel betaalde abonnementen als de gratis probeerversie. In vergelijking met een maand geleden is het aantal abonnees met maar liefst 10 miljoen gestegen, ofwel 25%. Apple’s grootste concurrent, Spotify, heeft een slordige 75 miljoen betaalde abonnees.

Voorsprong Spotify slinkt

Spotify lijkt nog steeds een flinke voorsprong te hebben, maar de inmiddels beursgenoteerde dienst is dan ook zo’n 10 jaar eerder begonnen. Als Apple deze groei kan vasthouden, is Apple Music binnen afzienbare tijd even groot of zelfs groter dan Spotify. Apple heeft in tegenstelling tot Spotify geen gratis variant van zijn streamingdienst. Als je de gebruikers van Spotify Free meetelt, heeft de dienst 159 miljoen abonnees.

Apple Music is (nog) geen onderdeel van het abonnement.

Na Apple Music ook streaming video

In het interview kwamen ook Apple’s plannen voor streaming video aan bod. “We zijn erg geïnteresseerd in streaming video. Dat gaan we aanpakken op een manier die bij Apple past. Ik kan nog geen details geven maar het is duidelijk een richting die onze aandacht heeft,” aldus Tim Cook.

Eerder bleek al dat Apple een budget van 1 miljard dollar heeft gereserveerd om deals voor video originals te maken. De Netflix-concurrent uit Cupertino gaat waarschijnlijk Apple Video heten en we horen vaak nieuws over. Grote namen zoals Steven Spielberg en de horrorlegende M. Night Shyamalan zijn voor Apple aan het werk. Nu lijkt 1 miljard veel geld, maar dat is ‘peanuts’ vergeleken met de meer dan 8 miljard die Netflix dit jaar in originele content wil steken.

Reageer op artikel:
Mijlpaal voor Apple Music: 50 miljoen abonnees
Sluiten