Microsoft wil iMessage naar Windows brengen

Door: Jan de Raab - 10 reacties
imessage

Na het floppen van Windows Phone, flirt Microsoft steeds harder met Apple. Het bedrijf uit Redmond onthulde onlangs een nieuwe app die het gat tussen iOS en Windows moet dichten en wil nu een hechte samenwerking met Apple aangaan om iMessage naar Windows te brengen.

Tijdens ontwikkelaarsconferentie Build 2018 onthulde Microsoft een nieuwe app genaamd “Your Phone“. Die toont notificaties van je iOS-apparaat op Windows en kan ook gebruikt worden voor het overdragen van foto’s. Ondersteuning voor iMessage ontbreekt en Microsoft wil dat graag veranderen.

Technische uitdaging

In een interview met The Verge vertellen Joe Belfiore en Shilpa Ranganathan van Microsoft uit dat sommige wensen moeilijk te realiseren zijn. iMessage is daar een van en dit zou Microsoft graag anders willen zien. Ranganathan zegt dat Apple het een uitdaging maakt om ondersteuning voor berichten aan Windows toe te voegen. In de visie van Microsoft zou “Your Phone” volledige ondersteuning voor iMessage bieden. “Apple maakt het echter moeilijk om volledige ondersteuning te bieden voor iMessage. We zijn zeker bereid om met Apple samen te werken,” zegt Ranganathan.

Shilpa Ranganathan Microsoft
Shilpa Ranganathan is “Mobile Experiences Manager’ bij Microsoft – Klik/tap voor groter.

Vooral een flirt

Op dit moment heeft Microsoft nog geen poging ondernomen om Apple te benaderen voor een dergelijke samenwerking. Het gaat dus vooral om een openbare flirt, maar of Apple naar rechts veegt, is maar de vraag. Op eigen houtje kan Microsoft het niet doen, want Apple stelt de inhoud van berichten niet via bijvoorbeeld een API aan derden beschikbaar.

Er zijn echter een boel iPhone-bezitters met een Windows-computer en voor hen zou dit ongetwijfeld een voordeel zijn. Daarentegen kan iMessage voor Windows de marktpositie van Apple aantasten. iMessage is nog altijd een van de unieke functies die alleen op Apple’s eigen apparaten werkt. Waarschijnlijk houdt Apple dat graag zo.

The Verge

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  ¿`„

  Goh

  Als je  25 jaar geleden zou hebben geroepen dat Microsoft een dienst van Apple zou om armen op haar eigen platform dan gaat iedereen je voor gek verklaard en geroepen dat je moet ophouden met snuiven.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ik denk niet dat er veel mensen zijn die specifiek een Mac voor iMessage kopen, zal wel meevallen met dat negatieve effect. Verwacht eerder een positief positief effect qua het aantal gebruikers van iMessage.

 • Profielfoto

  De reden dat wij thuis telegram gebruiken is omdat iMessage niet ondersteund wordt door windows. Overal Apples, maar op mijn werk heb ik een Windows PC zonder iMessage

 • Profielfoto
  Q-collective

  iMessage is al jaren een unique selling point voor Apple. Misschien niet in Nederland, maar er zijn genoeg landen waar meer iOS dan Android verkocht wordten waar, waarschijnlijk, Macs ook een groter marktaandeel hebben. Zouden ze dit zomaar uit handen geven?

 • Profielfoto
  csteelooper

  Q-collective op 12 mei 2018 14:04
  iMessage is al jaren een unique selling point voor Apple. Misschien niet in Nederland, maar er zijn genoeg landen waar meer iOS dan Android verkocht wordten waar, waarschijnlijk, Macs ook een groter marktaandeel hebben. Zouden ze dit zomaar uit handen geven?

  Waarom zou het negatieve gevolgen moeten hebben voor de positie van Apple? Je zou het ook “by proxy” kunnen laten werken: om iMessage in Windows te kunnen gebruiken is een iPad of een iPhone vereist. Zeg maar zoals WhatsApp Web/Desktop nu werkt.
  Mensen die al een Mac hebben, migreren echt niet allemaal zomaar naar Windows omdat er nu toevallig iMessage-ondersteuning in zou komen (en mensen die de overweging wel maken om (opnieuw) de stap naar Windows te zetten, hebben iMessage meestal vast niet als ‘dealbreaker’ in hun hoofd). Berichten kunnen lezen (en idealiter ook versturen) vanaf je PC is, hoe dan ook, wel ongelooflijk handig…

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  marco.nl op 11 mei 2018 23:37
  Goh

  Als je  25 jaar geleden zou hebben geroepen dat Microsoft een dienst van Apple zou om armen op haar eigen platform dan gaat iedereen je voor gek verklaard en geroepen dat je moet ophouden met snuiven.

  Jep ?

  Dat laat maar weer zien hoe fragiel het leiderschap in de IT-markt is. Je hoeft maar een keer een slag te missen en je bent gelijk gedegradeerd dan trendsetter naar marktvolger. Daarom moet je ook niet heel verbaast zijn als we over 20 jaar zo’ zelfde artikeltje zien over Google, Apple of FB.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  /dev/enschede op 13 mei 2018 10:24

  marco.nl op 11 mei 2018 23:37
  Goh

  Als je  25 jaar geleden zou hebben geroepen dat Microsoft een dienst van Apple zou om armen op haar eigen platform dan gaat iedereen je voor gek verklaard en geroepen dat je moet ophouden met snuiven.

  Jep ?

  Dat laat maar weer zien hoe fragiel het leiderschap in de IT-markt is. Je hoeft maar een keer een slag te missen en je bent gelijk gedegradeerd dan trendsetter naar marktvolger. Daarom moet je ook niet heel verbaast zijn als we over 20 jaar zo’ zelfde artikeltje zien over Google, Apple of FB.

  Nou ja, “gelijk gedegradeerd”… na 25 jaar dus. En de opkomst van het internet, om ook maar een dingetje te noemen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Over 20 Maar? Als Apple met hun luie reet op die iPhone troon blijft zitten, zal dat artikeltje wel eens veel sneller kunnen komen:)

 • Profielfoto
  Maikelw

  *jaar

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Apple zou imassage naar iCloud kunnen brengen

  in een webbrowser omgeving. Dit kan niet al te ingewikkeld zijn