Mac-app Silenz helpt koptelefoongebruikers op kantoor

Door: Jan de Raab - 5 reacties

Op kantoor met een hoofdtelefoon op werken is heerlijk om jezelf af te sluiten. Voor je het weet staat er echter een collega drie minuten tegen je te praten, zonder dat je het door hebt. De Mac-app Silenz helpt in dat soort gevallen.

Silenz gebrukt de microfoon van je Mac om de omgeving in de gaten te houden en je muziek te pauzeren of dempen wanneer dat nodig is. Spreekt iemand je aan? Dan zet de app je muziek automatisch op pauze. Je kunt ook kiezen om het volume te laten verlagen.

Onderscheiden van stemmen en bijgeluiden

De app goed is in staat om de menselijke stem te onderscheiden van andere geluiden. Harde geluiden zoals een collega die hard op zijn toetsenbord ramt, of het geluid van een mok op je bureau zorgen er niet voor dat je muziek gedempt of gepauzeerd wordt. De functionaliteit moet overigens niet verward worden met een actieve ruisonderdrukking. Silenz onderdrukt geen geluiden, maar luistert of je geen belangrijke gesprekken mist.

silenz mac app
Klik/tap voor groter.

Compatibel met iTunes, Spotify en meer

De app heeft uitgebreide instelmogelijkheden. Zo kun je, als dat wenselijk is, omgevingsgeluid juist laten versteken. Je kunt ook instellen bij welk geluidsniveau de app je muziek moet pauzeren of dempen. Wil je alleen onderbroken worden door mensen die aan je bureau staan? Dan kun je de threshold vrij hoog instellen. Wil je ook gesprekken tussen collega’s opvangen? Zet ‘m dan wat lager.

Silenz kan op twee manieren werken. Allereerst kan het volume van de muziek automatisch worden aangepast wanneer iemand tegen je praat. Daarnaast kan de app ook je muziek pauzeren. Er is ondersteuning voor iTunes, Spotify, Deezer, VOX en VLC.

Tijdelijk gratis

In eerste instantie was de aanschafprijs aan de hoge kant, namelijk 15 dollar. Na vragen van gebruikers is de app (voorlopig) gratis te downloaden. De ontwikkelaar heeft de app als ‘kale’ versie aangeboden. Het is echter mogelijk om de verschillende opties los aan te schaffen of in een totaal pakket. Indien de verschillende opties los worden gekocht zijn de kosten relatief hoog, € 2,29 per stuk. Een compleet pakket kost echter slechts € 5,49.

silenz mac app
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  koolenboer

  Lijkt me ideaal! Ik werk in een ICT kantoortuin en wordt gek dat ik constant gestoord wordt door iemand met een vraag. Zou eigenlijk willen dat mijn AirPods dit zouden kunnen.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Ik hoop, dat de app geen Google verdienmodel heeft… handig als miljoenen gebruikers hun omgeving delen…;-)

   

 • Profielfoto
  Wootism

  koolenboer op 9 mei 2018 17:01
  Lijkt me ideaal! Ik werk in een ICT kantoortuin en wordt gek dat ik constant gestoord wordt door iemand met een vraag. Zou eigenlijk willen dat mijn AirPods dit zouden kunnen.

  Uhm, met deze app wordt je nog steeds constant gestoord, hij dempt alleen de muziek, niet de mensen om je heen:P

 • Profielfoto
  vdlindenmark

  Kost helaas alweer geld

 • Profielfoto
  mackerjack

  vdlindenmark op 11 mei 2018 12:50
  Kost helaas alweer geld

  werk jij gratis?