Lyft stopt met ondersteuning Apple Watch

Door: Jan de Raab - 7 reacties

Steeds meer grote spelers besluiten dat ze geen Apple Watch-app nodig hebben. Na Instagram, Slack en Twitter is ook taxidienst Lyft niet langer op Apple’s wearable beschikbaar. Het verdwijnen van de app is een gevolg van de nieuwe eisen aan Watch-apps die Apple stelt.

Lyft heeft de verwijdering van de Apple Watch-app niet aangekondigd, maar de staat niet langer in de App Store en is ook niet beschikbaar als een app om te installeren via de Watch-app op de iPhone. Er is ook geen vermelding meer van de wearable in de beschrijving van de iOS-app.

Nieuwe eisen Apple

De taxidienst zegt alleen dat de integratie van een nieuwe Apple Watch-app getest wordt, maar garandeert niet dat de app voor Apple’s wearable terugkomt. Het is zorgelijk dat steeds meer bedrijven niet de moeite nemen om hun app voor de watchOS nieuwe SDK te updaten. Blijkbaar kan Apple ontwikkelaars niet van de meerwaarde overtuigen en is het gebruik erg laag.

Lyft Apple Watch
Klik/tap voor groter.

Vanaf april moeten alle app-updates voor de Watch de watchOS 2 SDK of later gebruiken. Apple Watch-apps die de oude en trage WatchKit SDK gebruiken, kunnen niet langer worden bijgewerkt. Lyft is sinds april verschillende keren geüpdatet, maar heeft toch besloten om te stoppen met zijn Watch-app. Het bedrijf ondersteunde de wearable sinds september 2016.

De taxidienst sluit zich aan bij verschillende andere grote bedrijven die de ontwikkeling van een Watch-app hebben opgegeven, waaronder Twitter, Google Maps, Amazon, Instagram en eBay. Zijn apps voor de Apple Watch een gepasseerd station? Niet helemaal, want mogelijk maakt binnenkort een grote speler zijn debuut op de Watch.

MacRumors

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Mijn gebruik van de Apple Watch beperkt zich grotendeels tot de standaard apps van Apple. Apps van derden die ik er op zet, blijk ik na een tijdje toch niet te gebruiken en dan verwijder ik ze weer. Zoals Tweetbot,  Apple Insider, myTuner Radio.

  Mijn Apple Watch gebruik:

  tijdweergave
  polsslag controle i.v.m. hartritmestoornissen.
  afstandbediening TV (MyTifi)
  afstandbediening iTunes
  afstandbediening camera
  Workouts
  Activiteitsringen vol maken en medailles halen:-)

  Naar mijn mening is de Apple Watch, out of the box, al een nagenoeg compleet product. Ik kan me wel voorstellen dat mensen die ‘m echt als sporthorloge gebruik misschien wel wat nuttige sport apps installeren.

 • Profielfoto
  THX-1138

  O ja, en natuurlijk Berichten en sporadisch ook telefoontjes ontvangen.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  De watch is blijkt toch voornamelijk handig voor het tonen van notificaties en voor het verzamelen van health/activiteit data. En daar zal bij iedere nieuwe versie wel weer een sensor bij komen.

  De watch leent zich veel meer voor een voice interface dan met je vinger friemelen op het postzegel schermpje. Maar het zwakke punt, net als bij de HomePod, is natuurlijk Siri. Ik hoop dat Apple daar toch eens vol op in gat zetten. Geld kan het probleem niet zijn.

   

   

 • Profielfoto
  tuuur

  Ik denk hetzelfde als THX-1138 de Apple app’s zijn ruim voldoende, alleen Buienalarm en Buienradar zijn de van derden die ik dagelijks gebruik op m’n Apple watch

 • Profielfoto
  joram

  Ik denk zelf dat bedrijven teveel bezig zijn met het geforceerd “te smart” maken van apparaten die dat niet altijd nodig hebben. Een smart watch is leuk, maar ik geloof dat ’t meerendeel van de bezitters zoiets vooral gebruiken voor sport/medische toepassingen zoals hartslagmeters, stappentellers e.d., en wellicht notificaties als je gebeld wordt of een berichtje krijgt. Veel meer dan dat zal ’t niet zijn.

 • Profielfoto
  Loyd

  Steeds meer bedrijven gaan eindelijk inzien dat ook de apple watch een grote flop is.

 • Profielfoto
  jooh-de-manne

  Loyd op 31 mei 2018 10:04
  Steeds meer bedrijven gaan eindelijk inzien dat ook de apple watch een grote flop is.

  Ja… na al die vorige floppen van Apple valt deze zelfs niet meer op!