Raymon Mens
Raymon Mens App Store 28 mei 2018

KPN start open bèta voor nieuwe MijnKPN-app

KPN gaat zijn app vernieuwen en heeft voor een opmerkelijk traject gekozen. Er is een open bèta van de nieuwe MijnKPN-app voor iOS en Android beschikbaar. Zowel de achterkant als de voorkant van de app zijn vernieuwd. Daardoor moet het geheel niet alleen sneller, maar ook overzichtelijker zijn.

De afgelopen maanden werden de apps door een kleine groep klanten getest, maar vanaf vandaag kunnen alle klanten ze proberen. Gebruikers krijgen in de app een uitnodiging om te testen.

KPN-app krijgt nieuwe interface

Functioneel is de app van KPN niet veranderd. Functies zoals het zien van je resterende tegoed en bekijken van facturen zijn nog steeds aanwezig. De grootste vernieuwingen zitten aan de achterkant en in de interface. KPN spreekt zelf van een betere gebruikservaring en wij zijn alvast positief verrast over het menu. In plaats van een hamburgermenu (dat aan de zijkant uitklapt) heeft KPN gekozen voor tabbladen onderaan. Dat is de standaard op iOS en werkt naar onze mening een stuk overzichtelijker.

Klik/tap voor groter.

Steeds meer apps schrappen het ?-menu

KPN is niet het eerste bedrijf dat van het hamburgermenu afstapt. Grote apps zoals Netflix, YouTube en NS gingen de provider voor. Apple raadt het gebruik van hamburgermenu’s al een tijdje af. Een menu met tabbladen is de standaard op iOS, maar op Android zijn dergelijke menu’s onderaan het scherm zeldzaam. Het is opmerkelijk dat steeds meer apps zowel op iOS én Android voor een menu met tabbladen gaan.

Reageer op artikel:
KPN start open bèta voor nieuwe MijnKPN-app
Sluiten