JBL en Google onthullen slimme 3-in-1 soundbar

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Niet alleen Sonos heeft een nieuwe “intelligente” soundbar in de maak, Google wil ook een plekje onder je televisie veroveren. De zoekgigant heeft samen met audiomerk JBL een nieuwe soundbar met ingebouwde Google Assistant gemaakt.

De JBL Link Bar lijkt in eerste instantie niet zo’n bijzondere soundbar. Het is een langwerpige balk met speakers die je op je televisie of andere apparaten kunt aansluiten. Toch is deze soundbar bijzonder, want er zijn eigenlijk drie apparaten gecombineerd in een behuizing.

JBL Link Bar: Drie vliegen in één klap

De JBL Link Bar heeft namelijk Android TV en Google Assistant aan boord. Het apparaat slaat daarmee drie vliegen in één klap: het is een draadloos muzieksysteem, een Android TV-box en een stemassistent die niet alleen muziek, maar ook de tv kan besturen. De soundbar wordt via HDMI op een televisie aangesloten en kan het toestel zo ook op commando inschakelen.

Door Google Cast-ondersteuning, hebben iPhone-bezitters ook wat aan de JBL Link Bar, want veel iOS-apps kunnen direct casten.

Google kondigde de Link Bar in aanloop naar ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2018 aan. Dat vindt vanaf om 19:00 uur Nederlandse tijd plaats en dan krijgen we waarschijnlijk meer details over de nieuwe sound bar. Het apparaat moet in de herfst op de markt komen. De prijs en verdere technische specificaties zijn nog niet bekend. JBL heeft eerder vrij voordelige soundbars gemaakt, zo rond de 200 euro.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  Leuk voor iemand die niet zo technisch is dat hij wat geeft om geluidskwaliteit, maar wel zo technisch dat hij extra wil betalen voor een spraakassistent.

  (Ervan uitgaand dat hij iets duurder is in vergelijking met een product dat dit niet heeft en klinkt als een goedkope soundbar, voordat iemand gaat roepen dat specs en prijs nog niet bekend zijn)

 • Profielfoto
  pruus

  Gaat Google Bar tegen Google Home praten? Lekker door elkaar… Wordt mi nog een hele klus om te zorgen dat ze niet beiden gaan reageren.