Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 16 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Cadeautje voor Elon Musk: een iPhone X ‘Tesla’ op zonne-energie

Vind je 1000 euro voor een iPhone X al veel? Het kan nóg gekker. De Russische accessoire-producent Caviar is begonnen met de verkoop van de iPhone X in ‘Tesla’ uitvoering, met een zonnepaneel aan de achterkant.

De doelstelling is de eerste van deze 3800 euro kostende iPhones aan te bieden aan Tesla-oprichter. Gewone stervelingen met een dikke bankrekening kunnen het speciale toestel ook aanschaffen. Zo is Apple niet meer de enige die volledig op groene energie draait.

Zonnepaneel op de achterkant

Caviar is een Russisch bedrijf al langer bijzonder dure en luxe iPhone-modellen maakt. De iPhone X ‘Tesla’ is zo eerste iPhone die op zonne-energie kan werken. Het paneel laadt eerst zijn eigen batterij op en levert dan spanning aan de batterij van de iPhone. Omdat de case niet los verkocht wordt, lijkt het erop dat de zonnepanelen direct aan de iPhone zelf zijn bevestigd. Waarschijnlijk met een hoop lijm. De iPhone groeit wel flink qua dikte: van de originele 7,7 mm naar 16,2 mm. De uitstulping met de camera’s ligt nu zelfs verdiept.

Klik/tap voor groter.

Bescherming

De case is van koolstofvezel gemaakt en het zonnepaneel is schokbestendig. De knoppen aan de zijkant zijn geanodiseerde en achterzijde heeft vergulde decoratieve elementen. Wat zullen we over het ontwerp zeggen? Je moet er van houden. De maker claimt dat de case, net als de iPhone zelf, een IP67 bescherming biedt tegen water en stof.

Klik/tap voor groter.

Oorspronkelijk waren er 99 stuks gepland van deze ‘Limited Edition’ maar het aantal vooruitbestellingen was dermate groot, dat er men er nu 999 gaat maken. Elk exemplaar zal worden voorzien van een eigen volgnummer. De allereerste, die zal aangeboden worden aan Elon Musk, zal tevens een extra gravure krijgen met de tekst “Made on Earth by Humans” als knipoog naar de Tesla die onlangs in de ruimte werd gelanceerd door SpaceX, een ander bedrijf van Musk.

Duur geintje

Caviar gaat de exclusieve iPhones verkopen voor 284.000 roebel (ruim € 3.800) voor de 64 GB uitvoering en 299.000 Roebel (ruim € 4.000) voor de variant met 256GB. En dat is nog exclusief belasting en invoerrechten. Er wordt bij vermeld dat betaling pas dient te worden voldaan na inspectie van de smartphone en de transactie zal worden begeleid door een persoonlijke assistent. Mag ook wel voor dat geld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cadeautje voor Elon Musk: een iPhone X ‘Tesla’ op zonne-energie
Sluiten