Ondersteuning iPhone X vanaf juli verplicht bij app-updates

Door: Raymon Mens - 2 reacties
iPhone X achterkant

De iPhone X is bijna een jaar geleden onthuld, maar nog lang niet alle apps zijn voor het grote scherm van de OLED-smartphone geoptimaliseerd. Apple wordt daar strenger in, want binnenkort is iPhone X-onderteuning verplicht bij het updaten van apps.

Vanaf 1 juli zijn app-updates die geen ondersteuning voor het grote scherm bieden niet meer welkom. Tevens moeten alle apps dan met de iOS 11 SDK gebouwd zijn. Dat wil overigens niet wil zeggen dat apps stoppen met werken op oudere iOS-versies.

Super Retina Display

Als een app niet voor iPhone X is geoptimaliseerd, verschijnen zwarte balken aan de boven- en onderkant van het scherm. Dat komt omdat de nieuwste iPhone een andere schermverhouding heeft dan vorige toestellen. Bovendien moet rekening gehouden worden met de notch en virtuele home-knop (balk) onderaan het scherm. Een behoorlijke klus voor ontwikkelaars

Dit wil overigens niet zeggen dat alle apps vanaf 1 juli de iPhone X ondersteunen. Alleen ontwikkelaars die besluiten om hun apps te updaten, moeten zorgen dat de app past op het 5,8-inch scherm. Apps die niet meer onderhouden worden, blijven beschikbaar, maar worden dus niet verwijderd. Alle nieuwe apps moeten al sinds april ondersteuning voor iPhone X hebben.

iPhone X apps voorbeeld
Klik/tap voor groter.

Werk aan de winkel voor Apple

Apple heeft zelf ook nog het een en ander te doen. iMovie is pas sinds kort geoptimaliseerd voor iPhone X en andere apps zoals iTunes Remote, Trailers-app, AirPort Utility en Logic Remote moeten nog worden bijgewerkt. Het is opmerkelijk dat deze apps bijna een jaar na de onthulling van de grote iPhone nog niet bijgewerkt zijn. Waarschijnlijk heeft Apple geen ontwikkelaar die zich full-time bezighoudt met deze apps. Wachten is daarom de enige optie.

Onze eigen OMT-app is al enige tijd geoptimaliseerd voor iPhone X en krijgt dit jaar een redesign dat beter aansluit op de nieuwe site.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Jeffrey

  Ironisch, want de app weer je je eigen apps kunt beheren en kunt kijken of je updates goedgekeurd zijn “iTunes Connect”, is nog niet compatible. 🙄

 • Profielfoto
  RemcoPardoel

  En ik ben al bij als de apps normaal werken…

  Ik met het nu doen zonder inst, what’sapp , fB en zo

  Anders slaat hij op hol en moet alles resetten elke keer…