Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Ondersteuning iPhone X vanaf juli verplicht bij app-updates

De iPhone X is bijna een jaar geleden onthuld, maar nog lang niet alle apps zijn voor het grote scherm van de OLED-smartphone geoptimaliseerd. Apple wordt daar strenger in, want binnenkort is iPhone X-onderteuning verplicht bij het updaten van apps.

Vanaf 1 juli zijn app-updates die geen ondersteuning voor het grote scherm bieden niet meer welkom. Tevens moeten alle apps dan met de iOS 11 SDK gebouwd zijn. Dat wil overigens niet wil zeggen dat apps stoppen met werken op oudere iOS-versies.

Super Retina Display

Als een app niet voor iPhone X is geoptimaliseerd, verschijnen zwarte balken aan de boven- en onderkant van het scherm. Dat komt omdat de nieuwste iPhone een andere schermverhouding heeft dan vorige toestellen. Bovendien moet rekening gehouden worden met de notch en virtuele home-knop (balk) onderaan het scherm. Een behoorlijke klus voor ontwikkelaars

Dit wil overigens niet zeggen dat alle apps vanaf 1 juli de iPhone X ondersteunen. Alleen ontwikkelaars die besluiten om hun apps te updaten, moeten zorgen dat de app past op het 5,8-inch scherm. Apps die niet meer onderhouden worden, blijven beschikbaar, maar worden dus niet verwijderd. Alle nieuwe apps moeten al sinds april ondersteuning voor iPhone X hebben.

(klik/tap voor groter)
Klik/tap voor groter.

Werk aan de winkel voor Apple

Apple heeft zelf ook nog het een en ander te doen. iMovie is pas sinds kort geoptimaliseerd voor iPhone X en andere apps zoals iTunes Remote, Trailers-app, AirPort Utility en Logic Remote moeten nog worden bijgewerkt. Het is opmerkelijk dat deze apps bijna een jaar na de onthulling van de grote iPhone nog niet bijgewerkt zijn. Waarschijnlijk heeft Apple geen ontwikkelaar die zich full-time bezighoudt met deze apps. Wachten is daarom de enige optie.

Onze eigen OMT-app is al enige tijd geoptimaliseerd voor iPhone X en krijgt dit jaar een redesign dat beter aansluit op de nieuwe site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ondersteuning iPhone X vanaf juli verplicht bij app-updates
Sluiten