‘iPhone SE 2 mogelijk pas in september te koop’

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Dat Apple aan een iPhone SE 2 werkt, is wel duidelijk. Maar wanneer ziet deze nieuwe 4-inch iPhone het daglicht? Volgens de laatste berichten is de SE 2, samen andere nieuwe iPhones, pas in september van 2018 te koop.

Aanvankelijk werd gedacht dat de iPhone SE 2 tijdens WWDC 2018 in juni zou komen, maar volgens de Japanse site MacOtakara heeft Apple meer tijd nodig. De iPhone-maker zou nog druk doende zijn met de uiteindelijke ontwerp van de compacte iPhone.

Drie prototypes iPhone SE 2

MacOtakara heeft in het verleden bewezen over matig-betrouwbare bronnen te beschikken. De site claimt dat Apple drie prototypes heeft gemaakt en dat de definitieve schermmaat nog niet vast staat. Alle prototypes zijn wel voorzien van een TrueDepth-camera en Face ID. De van de iPhone X bekende notch is ook aanwezig. Verder heeft de SE 2 naar verluidt geen home-knop meer.

iPhone SE 2 concept
Klik/tap voor groter.

Dat Apple het toestel nu nog aan het ontwikkelen is, is moeilijk te geloven. De meeste iPhone-ontwerpen staan ver voordat een toestel op de markt komt vast. MacOtakara zegt de informatie van een accessoiremaker te hebben gekregen. Mogelijk gaat het om informatie die enkele maanden oud is. Toch is een lancering in september niet ondenkbaar. In september komt namelijk ook een nieuwe iPhone X en iPhone X Plus uit. Tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC 2018 heeft Apple het meestal vooral over software. We kunnen ons dit jaar bijvoorbeeld verheugen op iOS 12 en macOS 10.14.

Reacties

0 reacties