‘Ontwerp iPhone SE 2 mogelijk uitgelekt’

Door: Jan de Raab - 6 reacties

Hoe gaat de langverwachte iPhone SE 2 die nog in 2018 uit moet komen eruit zien? Het bedrijf Olixar heeft er een aardig idee over. Ze hebben op basis van -naar eigen zeggen- betrouwbare informatie al een screenprotector gemaakt en stellen foto’s beschikbaar.

Volgens Olixar gaat de nieuwe iPhone SE lijken op een kleine iPhone X met dunne randen en een uitsparing. Dit sluit aan op een eerder gelekte CAD-tekeningen die ook een 4-inch apparaat met een inkeping toonden. Dit zou wel eens het definitieve iPhone SE 2-ontwerp kunnen worden.

Mix van iPhone 5 en iPhone X

De bronnen van Olixar weten echter meer te melden. Uit schematische tekeningen blijkt dat de nieuwe iPhone SE zou 12,1 cm lang en 5,5 cm breed is. Dat is iets kleiner dan het huidige model. Eigenlijk best logisch, want door de de dunnere randen past een 4-inch scherm in een fysiek kleinere iPhone.

iPhone SE 2 iPhone SE (2018)
Klik/tap voor groter.

De afmetingen van de notch zijn ook interessant. De inkeping is slechts 1,87 cm breed. Dit is aanzienlijk kleiner dan de inkeping op de iPhone X, ongeveer half zo breed. We zouden kunnen speculeren dat de Face ID-componenten geen deel uitmaken van dit model. Maar dan kom een andere vraag op: hoe ontgrendel je dit hypothetische apparaat, als zowel de gezichtsscanner als de home-knop niet aanwezig zijn?

iPhone SE 2 iPhone SE (2018)
Klik/tap voor groter.

Steeds meer geruchten rondom iPhone SE 2

Geruchten blijven geruchten, maar nu diverse bronnen hetzelfde verhaal melden, lijkt er een keer van waarheid in te zitten. Olixar heeft ook vertrouwen in dit verhaal, want je kunt er al screenprotectors voor de iPhone SE 2 bestellen. De nieuwe, kleine iPhone liet zich onlangs al even zien in een aanvraag die Apple bij het Europees-Aziatische telecomwaakhond heeft gedaan. Het lijkt dus niet lang meer te duren.

iPhone SE 2 iPhone SE (2018)
Klik/tap voor groter.

 

Mobilefun

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  kasuja

  niet gek.

 • Profielfoto
  AT024

  Cool

 • Profielfoto
  Q-collective

  Die staat op mijn verlanglijstje. Ik ben nog altijd superblij met het formaat van m’n SE en dit zou een mooie opvolger zijn:)

 • Profielfoto
  Niels

  Gaat echt niet gebeuren, al helemaal niet voor de prijs van de huidige SE.

 • Profielfoto
  Melle

  @Nielsdam – tenzij het natuurlijk zo doen: high end grote telefoon, de X- high en een kleine telefoon, deze telefoon: waarom niet: de X mini. En dan kan er een (verouderde) 7 of 8 verkocht worden als goedkope oplossing.

 • Profielfoto
  kasuja

  @Nielsdam

  Waarom zou dat niet kunnen? 2e generatie van het zelfde onderdeel kan vaak goedkoper. Ze zullen nu wel door hebben hoe ze de faceID onderdelen efficiënter en goedkoper kunnen produceren.