Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 mei 2018

‘iPhone krijgt derde camera voor 3D-beelden en zoom’

In 2016 kreeg de iPhone 7 Plus voor het eerst een dubbele lens. Nu gaan er geruchten dat er in 2019 nóg een lens op de achterkant van het toestel verschijnt. Die kan natuurlijk gebruikt worden voor extra zoom, maar Apple heeft nog een toepassing in gedachten.

Volgens de matig betrouwbare Taiwanese website Economic Daily News gaat Apple de derde camera voor 3D-beelden gebruiken. De iPhone kan een object vanuit verschillende hoeken vastleggen. Door triangulatie kan de afstand tussen de iPhone en het object vrij nauwkeurig bepaald worden.

Nauwkeurige augmented reality

Met ARKit zet Apple sinds iOS 11 behoorlijk in op augmented reality en daar zou nauwkeurige tracking van objecten natuurlijk goed bij van pas komen. Dat Apple hierop broedt, blijkt al langer. Eerder ging namelijk het gerucht dat Apple lasers in ging zetten voor nauwkeurige AR. Die zouden in een van de bestaande camera’s geïntegreerd kunnen worden, maar mogelijk heeft Apple toch gekozen voor een andere methode.

Concept: Martin Hajek / iDropNews – klik/tap voor groter.

En meer zoom

Een derde cameralens is geen gekke keuze, want naast het verbeteren van AR kan die ook ingezet worden om de zoom te verbeteren. Huawei laat met zijn onlangs onthulde P20 Pro al zien dat een derde lens goed van pas kan komen. De nieuwe smartphone heeft een hybride zoom van maximaal 5x die mogelijk is dankzij de derde lens. Apple biedt met de dubbele lens van de iPhone 7/8 Plus en iPhone X momenteel slechts twee keer optische zoom. Meer zoom is natuurlijk altijd welkom.

De Huawei P20 Pro met drie camera’s – Klik/tap voor groter.

We moeten naar verluidt nog wel even geduld hebben, want een iPhone met drie cameralenzen laat naar verluidt nog tot 2019 op zich wachten. Dan wil Apple ook afscheid nemen van het LCD-scherm en alle iPhones voorzien van een OLED-scherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone krijgt derde camera voor 3D-beelden en zoom’
Sluiten