Apple repareert iPhone 7 met microfoonproblemen iOS 11.3

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Sinds de update naar iOS 11.3 kampt een aantal iPhone 7 (Plus) bezitters met microfoon­problemen. Apple heeft zijn medewerkers inmiddels de opdracht gegeven om kosteloze reparaties uit te voeren. Dat blijkt uit een interne memo die MacRumors heeft ingezien.

Volgens de memo gaat het om de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Na installatie van iOS 11.3 is de speaker-knop tijdens gesprekken grijs en wordt de microfoon niet ingeschakeld. Dat zorgt voor problemen tijdens bellen en FaceTime.

Foutmelding iOS 11.3 accessoire en dock

De foutmelding die verschijnt is “device could not detect dock” of “accessory not supported”. Als deze melding verschijnt tijdens het opstarten van de iPhone en het voeren van gesprekken, is een reparatie noodzakelijk. De precieze oorzaak is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat de iPhone onterecht denkt in een dock te zitten en daardoor de microfoon uitschakelt.

Soms helpt het overigens om alle de verbinding met alle Bluetooth-apparaten te verbreken, maar als dat niet het geval is, dient een reparatie uitgevoerd te worden. Apple lijkt dit niet softwarematig te kunnen repareren.

iPhone 7 bellen iOS 11.3
Klik/tap voor groter.

Gratis reparatie

Apple heeft niet publiekelijk over dit probleem gecommuniceerd. Dat duidt erop dat het op slechts kleine schaal voorkomt en dat niet iedere iPhone 7 (Plus) getroffen is. De meeste Nederlandse iPhone 7-exemplaren zullen nog garantie hebben en dit euvel wordt dan gratis gerepareerd. Volgens het document kunnen medewerkers ook een uitzondering maken als de garantie vervallen is.

Het is niet voor het eerst dat iOS 11.3 voor hardwareproblemen zorgt. Bezitters van een iPhone 8 met een scherm dat niet door Apple gerepareerd is, werden na de update ook verrast. Hun scherm stopte met werken.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    TheDoctor40

    Ik bel totaal niet veel met mijn iPhone, maar gelukkig heb ik dit probleem nog niet tegengekomen.