Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 mei 2018

‘iPad Pro met Face ID komt tijdens WWDC 2018’

Het belooft een goed jaar voor de iPad te worden. Er is niet alleen een nieuwe, goedkope 9,7-inch iPad, maar er komen ook nieuwe iPad Pro-modellen met Face ID aan. Waarschijnlijk al tijdens WWDC 2018.

Volgens de relatief onbekende site Apple Toolbox zien we tijdens de ontwikkelaarsconferentie op 4 juni een nieuwe 10,5- en 12,9-inch iPad Pro. De tablets zouden een nieuw ontwerp hebben, met dunne randen en afgeronde hoeken. Dat doet denken aan de iPhone X.

Technologie iPhone X naar iPad Pro

De vergelijking met de iPhone X stopt daar niet, want volgens de bronnen die met bekend zijn met Apple’s plannen, verliest de iPad Pro ook zijn home-knop. Er komt naar verluidt een virtuele home-balk, net als op de iPhone X. iOS 11.3 zou al voorbereid zijn op een iPad zonder home-knop en daarom hoeft niet gewacht te worden op de release van iOS 12 in september.

Concept: iPad Pro met Face ID – Klik/tap voor groter.

Om Face ID in de iPad Pro mogelijk te maken, heeft Apple zijn gezichtsscanner flink door moeten ontwikkelen. Face ID werkte in eerste instantie alleen verticaal, maar om het ook nuttig te maken in de iPad Pro, moeten gezichten ook horizontaal herkend worden. Zeker de groter iPad Pro zal vaker horizontaal dan verticaal gebruikt worden. Al is het alleen maar omdat de tablet in een case met toetsenbord gezet wordt.

WWDC 2018 ook hardware-feestje?

WWDC 2018 vindt plaats van 4 tot en met 8 juni. Op 4 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd, wordt de openingskeynote gehouden. Daarin toont Apple ons de toekomst van iOS, macOS, tvOS en watchOS. Naar verluidt zijn de nieuwigheden in iOS en macOS beperkt omdat Apple zich focust op stabiliteit en snelheid. Het zou dus zomaar kunnen dat Apple’s ontwikkelaarsconferentie ook in het teken staat van nieuwe hardware.

Op het verlanglijst van veel Apple-gebruikers staat naast de iPad ook een nieuwe iPhone SE en drie-in-een-lader AirPower. Of we die tijdens WWDC zien, is echter niet zeker.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
‘iPad Pro met Face ID komt tijdens WWDC 2018’
Sluiten