Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

iOS 11.4 met AirPlay 2, iMessage in iCloud en meer beschikbaar

Apple heeft dinsdagavond iOS 11.4 uitgebracht. Dit is waarschijnlijk de laatste, grote update voor iOS 11 en brengt een aantal nieuwe functies waar we lang op hebben gewacht. Bijvoorbeeld AirPlay 2 en iMessage in iCloud.

Naast nieuwe functies, heeft Apple ook de veiligheid van de iPhone en iPad verbeterd. De beruchte iPhone-kraker GrayKey die iedere iPhone kon ontgrendelen, wordt in deze iOS-versie onschadelijk gemaakt.

AirPlay 2 eindelijk beschikbaar in iOS 11.4

We hebben er bijna een jaar op moeten wachten, maar het is eindelijk zo ver. AirPlay 2 is beschikbaar in iOS 11.4. Zoals je in onze AirPlay 2 FAQ kunt lezen, biedt AirPlay 2 vele vernieuwingen, waaronder multiroom audio. Bij het instellen van een apparaat dat de nieuwe AirPlay-standaard ondersteunt, krijg je nu de vraag in welke kamer het zich bevindt. Bij het kiezen van een AirPlay-speaker in een muziek-app kun je vervolgens meerdere kamers aanvinken. Als je een Apple TV met tvOS 11.4 hebt, kun je AirPlay 2 meteen proberen. De HomePod ondersteunt ook AirPlay 2 en kan als stereopaar gekoppeld worden.

Klik/tap voor groter.

iMessage in iCloud

Nog een functie die lang op zich heeft laten wachten is iMessage in iCloud. De functie zorgt ervoor dat de Berichten-app op al je Apple-apparaten perfect gesynchroniseerd wordt. Het huidige iMessage is een beetje een pain in the butt. Berichten die je op je iPhone verwijderd, worden bijvoorbeeld niet op je Mac weggegooid. Ook als je Mac een tijdje uit heeft gestaan, moeten alle berichten apart afgeleverd worden.

Door synchronisatie in iCloud zijn al die ongemakken verleden tijd. Er ontstaat als het ware één database met al je berichten. Om deze functie op je Mac te gebruiken, dien je ook te updaten naar macOS 10.14.

Klik/tap voor groter.

ClassKit voor docenten en studenten

Tijdens het Education Event in april, onthulde Apple een nieuw framework genaamd ClassKit. Dit is met iOS 11.4 nu beschikbaar. Het framework kan door docenten gebruikt worden om opdrachten aan leerlingen toe te kennen en deze makkelijk na te kijken met de Schoolwerk-app. Die vinden leerlingen met een iPad die voor educatief gebruik is ingericht straks ook terug op het home-scherm.

Klik/tap voor groter.

En verder veel bugfixes

Er zijn ook een boel bugs die al lang in iOS 11 zaten opgelost, bijvoorbeeld in de Berichten-app en een aantal grafische bugs. Apple meldt dat onderstaande problemen nu verleden tijd zijn:

  • Een zwarte-stip emoji kon ervoor konden zorgen dat Berichten crashte
  • Bug waardoor sommige berichten in de verkeerde volgorde werden weergegeven
  • Probleem waarbij gegevens niet werden gesynchroniseerd in Gezondheid
  • Apps werden op een onjuiste locatie op het home-scherm weergegeven
  • CarPlay-audio kon worden vervormd

iOS 11.4 installeren

Je kunt iOS 11.4 vanaf nu over the air installeren. Ga op je iPhone, iPad of iPod Touch naar InstellingenAlgemeenSoftware-update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11.4 met AirPlay 2, iMessage in iCloud en meer beschikbaar
Sluiten