Jan de Raab
Jan de Raab App Store 7 mei 2018

Instagram wordt ook shopping-app

Ondanks de voortdurende strijd met concurrent Snapchat, weet Instagram aandacht te trekken met opmerkelijke nieuwe functies. Er komt een betaalfunctie om aankopen te kunnen doen binnen de applicatie.

Instagram experimenteerde vorig jaar al met shopping, bijvoorbeeld door volgers van een restaurant een reservering te laten maken zonder de app te verlaten. Er blijkt ook in alle stilte gewerkt aan de optie om je bankpas of creditcard toe te voegen voor betalingen.

Betalen binnen Instagram

De nieuwe functie maakt een directe ‘koop’-knop binnen Instagram mogelijk. Iets waar veel modemerken en andere bedrijven ongetwijfeld op zitten wachten. Voorlopig wordt de functie getest met met een aantal partners, zoals de dinerreserveringsdienst Resy. Voordat een reservering of aankoop gedaan kan worden, moet een pincode ingevuld worden.

De shopping-functie is aanvankelijk alleen in de VS beschikbaar. Europese gebruikers van Instagram in Europa zullen het nog zonder koop-knop moeten doen.

Klik/tap voor groter.

Win-win situatie

Het is duidelijk waarom Instagram deze weg in slaat. Al langer klinkt de roep om betalingen binnen het platform mogelijk te maken. Het sociale netwerk wordt vaak gebruikt om de nieuwste trends op het gebied van mode, design en nog veel meer te spotten.

Met deze nieuwe functie ontstaat in feite een win-win situatie. Het is interessant voor bedrijven en maakt het sociale netwerk dat eigendom van Facebook is ook voor nieuwe gebruikers aantrekkelijk. Het idee dat Mark Zuckerberg je betaalgegevens heeft, is voor privacybewuste gebruikers echter minder aantrekkelijk.

Reageer op artikel:
Instagram wordt ook shopping-app
Sluiten