Instagram wordt ook shopping-app

Door: Jan de Raab - 4 reacties

Ondanks de voortdurende strijd met concurrent Snapchat, weet Instagram aandacht te trekken met opmerkelijke nieuwe functies. Er komt een betaalfunctie om aankopen te kunnen doen binnen de applicatie.

Instagram experimenteerde vorig jaar al met shopping, bijvoorbeeld door volgers van een restaurant een reservering te laten maken zonder de app te verlaten. Er blijkt ook in alle stilte gewerkt aan de optie om je bankpas of creditcard toe te voegen voor betalingen.

Betalen binnen Instagram

De nieuwe functie maakt een directe ‘koop’-knop binnen Instagram mogelijk. Iets waar veel modemerken en andere bedrijven ongetwijfeld op zitten wachten. Voorlopig wordt de functie getest met met een aantal partners, zoals de dinerreserveringsdienst Resy. Voordat een reservering of aankoop gedaan kan worden, moet een pincode ingevuld worden.

De shopping-functie is aanvankelijk alleen in de VS beschikbaar. Europese gebruikers van Instagram in Europa zullen het nog zonder koop-knop moeten doen.

Instagram betalen
Klik/tap voor groter.

Win-win situatie

Het is duidelijk waarom Instagram deze weg in slaat. Al langer klinkt de roep om betalingen binnen het platform mogelijk te maken. Het sociale netwerk wordt vaak gebruikt om de nieuwste trends op het gebied van mode, design en nog veel meer te spotten.

Met deze nieuwe functie ontstaat in feite een win-win situatie. Het is interessant voor bedrijven en maakt het sociale netwerk dat eigendom van Facebook is ook voor nieuwe gebruikers aantrekkelijk. Het idee dat Mark Zuckerberg je betaalgegevens heeft, is voor privacybewuste gebruikers echter minder aantrekkelijk.

TechCrunch

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Ezra

  Win-win situatie? Ik als jonge gebruiker vind eigenlijk elke toegevoegde functie mbt advertenties en dergelijken de ervaring verpesten van Instagram. Het liefst heb ik dan een app die helemaal schoon is van advertenties maar waar ik €5,- voor moet betalen ofzo

 • Profielfoto
  UtregCity

  “Er blijkt ook in alle stilte gewerkt aan de optie om je bankpas of creditcard toe te voegen voor betalingen.” Haha, yeah right. Nee dank u Facebook!

 • Profielfoto
  Antaeus

  Wat een stelletje eikels daar bij Facebook!
  Ik wil juist Instagram zonder die kut advertenties en daar wil ik wel iets voor betalen, maar verder niet!

 • Profielfoto
  TandMac

  mijn 11 volgers gaan tevreden zijn!