Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 26 mei 2018

iCloud vanaf nu eerste maand gratis

Als je van mening bent dat de gratis iCloud-opslag die Apple je ter beschikking stelt, redelijk beperkt is, dan ben je niet de enige. Gebruikers klaagden al langer over het gebrek aan voldoende (gratis) opslagruimte. Apple heeft besloten om hier aan tegemoet te komen. Het lijkt het erop dat het bedrijf een stap in de goede richting zet. Wanneer gebruikers nu kiezen voor een upgrade, ontvangen ze de eerste maand van hun nieuwe pakket geheel gratis.

iCloud

Zoals al eerder was opgemerkt door AppleInsider, verschijnt de gratis proefoptie wanneer een gebruiker probeert een back-up te maken van zijn iOS-apparaat naar iCloud, maar hiervoor onvoldoende opslagruimte heeft. Het pop-upbericht promoot een verhoging naar  50 GB, maar de gratis proefoptie is ook van toepassing op de 200 GB- en 2 TB-pakketten.

Gratis proefperiode

Na de gratis proefperiode van één maand wordt het abonnement met het normale tarief verlengd. Het 50GB-abonnement kost dan 0,99 dollar per maand. De grotere pakketten van 200 GB en 2 TB kosten respectievelijk 2,99 dollar en 9,99 dollar per maand. Als je al op een betaald iCloud-niveau zit, kom je op dit moment niet in aanmerking voor een gratis proefperiode. Ook als je ervoor zou kiezen om over te stappen naar een duurder abonnement, kom je niet in aanmerking voor een gratis proefperiode.

Gratis opslagruimte voor scholen

Hoewel veel gebruikers Apple hebben opgeroepen om de hoeveelheid gratis iCloud-opslag te vergroten, heeft het bedrijf zich in plaats daarvan gericht op de verschillende prijsopties. Vorig jaar verving het bedrijf zijn 1TB-pakket door een nieuwe 2TB-optie, maar de prijs bleef hetzelfde. Het voegde ook ondersteuning toe voor het delen van de 200GB en 2TB via Family Sharing. Verder verhoogde Apple in maart al de hoeveelheid gratis opslagruimte die aan scholen werd aangeboden tot 200 GB.

Reageer op artikel:
iCloud vanaf nu eerste maand gratis
Sluiten