iCloud vanaf nu eerste maand gratis

Door: Jan de Raab - 8 reacties
iCloud Foto's Mac

Als je van mening bent dat de gratis iCloud-opslag die Apple je ter beschikking stelt, redelijk beperkt is, dan ben je niet de enige. Gebruikers klaagden al langer over het gebrek aan voldoende (gratis) opslagruimte. Apple heeft besloten om hier aan tegemoet te komen. Het lijkt het erop dat het bedrijf een stap in de goede richting zet. Wanneer gebruikers nu kiezen voor een upgrade, ontvangen ze de eerste maand van hun nieuwe pakket geheel gratis.

iCloud

Zoals al eerder was opgemerkt door AppleInsider, verschijnt de gratis proefoptie wanneer een gebruiker probeert een back-up te maken van zijn iOS-apparaat naar iCloud, maar hiervoor onvoldoende opslagruimte heeft. Het pop-upbericht promoot een verhoging naar  50 GB, maar de gratis proefoptie is ook van toepassing op de 200 GB- en 2 TB-pakketten.

Gratis proefperiode

Na de gratis proefperiode van één maand wordt het abonnement met het normale tarief verlengd. Het 50GB-abonnement kost dan 0,99 dollar per maand. De grotere pakketten van 200 GB en 2 TB kosten respectievelijk 2,99 dollar en 9,99 dollar per maand. Als je al op een betaald iCloud-niveau zit, kom je op dit moment niet in aanmerking voor een gratis proefperiode. Ook als je ervoor zou kiezen om over te stappen naar een duurder abonnement, kom je niet in aanmerking voor een gratis proefperiode.

Gratis opslagruimte voor scholen

Hoewel veel gebruikers Apple hebben opgeroepen om de hoeveelheid gratis iCloud-opslag te vergroten, heeft het bedrijf zich in plaats daarvan gericht op de verschillende prijsopties. Vorig jaar verving het bedrijf zijn 1TB-pakket door een nieuwe 2TB-optie, maar de prijs bleef hetzelfde. Het voegde ook ondersteuning toe voor het delen van de 200GB en 2TB via Family Sharing. Verder verhoogde Apple in maart al de hoeveelheid gratis opslagruimte die aan scholen werd aangeboden tot 200 GB.

Apple now offering one free month of upgraded iCloud storage plans

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  vuurvreter

  Apple had 5Gb per device moeten geven i.p.v 5Gb voor al je devices samen.

 • Profielfoto
  plindeman

  Ik zou een 1Tb voor €5,00 of zo willen. 2Tb is heel veel terwijl de 200Gb te weinig is. Had iets tussenin moeten zitten

 • Profielfoto
  SvS

  plindeman op 26 mei 2018 13:01
  Ik zou een 1Tb voor €5,00 of zo willen. 2Tb is heel veel terwijl de 200Gb te weinig is. Had iets tussenin moeten zitten

  Wat wil je toch allemaal in the Cloud hebben?? Grote bestanden/mappen flikker je toch op je server of externe harde schijven. Lekker offline houden. 200Gb vind ik al heel mooi voor family-sharing. Dan krijgen we het met z’n allen nog niet eens vol, gok ik.

 • Profielfoto
  Night

  We zijn ook échte Nederlanders, hè. Krijgen we iets gratis, is het nóg niet goed.:-P

 • Profielfoto
  Spinozo

  Fantastische stap, betaal je in 10 jaar 357 euro i.p.v. 360 voor 200GB

 • Profielfoto
  KR1275

  Night op 26 mei 2018 15:37
  We zijn ook échte Nederlanders, hè. Krijgen we iets gratis, is het nóg niet goed.:-P

  Wat je gratis noemt. Eén bonusaanbieding van de AH levert meer op. Ja, Apple verwent zijn trouwe klant echt…

 • Profielfoto
  durrrr

  De standaard 5GB is eigenlijk niet meer van deze tijd en zou verhoogd moeten worden naar 15GB ofzo.

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  hoho @spinozo je vergeet de inflatie erbij te voegen😂cheapskate….