Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 7 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

HomePod krijgt in iOS 11.4 ondersteuning voor agenda’s

De HomePod is bijna drie maanden op de markt en Apple is gestart met het verbeteren van Siri. In iOS 11.4 krijgt de virtuele assistent ondersteuning voor agenda’s. Een basisfunctie die ontbrak bij de lancering van de slimme speaker in februari.

Apple heeft de uitbreiding van Siri nog niet officieel aangekondigd. Dat ondersteuning voor agenda’s eraan komt, blijkt echter uit de Homepod-instellingen in de laatste bètaversie van iOS 11.4.

Persoonlijke verzoeken met agenda

Bij het instellen van de HomePod, wordt gevraagd of de speaker persoonlijke verzoeken mag beantwoorden. Denk bijvoorbeeld aan het voorlezen van ontvangen berichten of notities. In iOS 11.4 wordt ook het agenda-icoon getoond. De HomePod kan dus straks afspraken uit de agenda voorlezen, maken of wijzigen.

Wij hebben het geprobeerd met de laatste bèta van iOS 11.4, maar hadden nog geen succes. De HomePod kan nog geen antwoord geven op vragen als “what’s on my agenda” of “Schedule a meeting with Noah for six pm tomorrow”. Dat komt waarschijnlijk omdat de slimme speaker zelf nog op iOS 11.3 draait. In tegenstelling tot iOS, is er voor Apple’s speaker geen bètasoftware beschikbaar. Het icoon bij instellingen zegt echter genoeg: agendabeheer wordt met de volgende iOS-update toegevoegd.

Links iOS 11.3 en rechts iOS 11.4 – Klik/tap voor groter.

Meer verbeteringen in iOS 11.4

Siri heeft op de HomePod overigens nog een lange weg te gaan. De virtuele assistent is nog erg afhankelijk van de iPhone. Zo is het alleen mogelijk om je berichten voor te laten lezen, als de HomePod en iPhone op Engels ingesteld staan. Binnenkort volgt naar verluidt ondersteuning voor Frans, Duits en Japans. iOS 11.4 belooft een interessante release te worden, want Apple lost ook eindelijk de belofte in om AirPlay 2 beschikbaar te maken. Siri ondersteunt dat ook meteen en je kunt straks vragen om muziek in een bepaalde kamer te spelen. De update is momenteel in bètafase en wordt in juni verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HomePod krijgt in iOS 11.4 ondersteuning voor agenda’s
Sluiten