HomeKit: Fibaro’s ‘Clicky Button’ nu in de Apple Store

Door: Raymon Mens - 2 reacties

In de Apple Store kun je tegenwoordig veel meer vinden dan alleen Apple’s eigen producten. Er zijn diverse producten van andere leveranciers verkrijgbaar die perfect binnen het Apple-ecosysteem passen. Denk aan routers en HomeKit producten.

In deze laatste categorie is nu ook Fibaro’s ‘Clicky Button’ verkrijgbaar. De grote drukknop viel tijdens CES 2018 op en was al snel enorm populair. Genoeg reden voor Apple om de knop in zijn assortiment op te nemen. Hij is vanaf nu ook in de Nederlandse Apple Store te koop.

Retro-gadget voor HomeKit

Deze kleine, maar veelzijdige gadget kan met een simpele ‘druk op de knop’ HomeKit-apparaten aansturen. Denk aan verlichting met een dimfunctie, een thermostaat en zonwering. Je kunt ook hele scènes samenstellen, die je met een enkele of dubbele tik op de knop of door de knop ingedrukt te houden, activeert.

Fibaros ‘Clicky Button’
Klik/tap voor groter.

De knop is in drie kleuren, namelijk wit, rood en zwart, verkrijgbaar. Zo kun je meerdere knoppen combineren of iedere huisgenoot een eigen knop met zijn eigen specifieke functies geven. De ‘Clicky Button’ werkt via een rechtstreekse Bluetooth 4.0-verbinding met je iOS-apparaat of HomeKit-hub zoals een Apple TV. Er is dus geen gateway nodig.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Gijs Raggers

    De Philips switch klikt ook wel lekker moet ik zeggen. Beter geprijsd ook.

  • Profielfoto
    ro_me

    Handig, dan hoef je je lampen niet meer met een app te bedienen!