Google Tasks: nieuwe taken-app werkt samen met Gmail

Door: Jan de Raab - 1 reactie
Google Agenda
Afbeelding: OMT/Raymon Mens

Iedere productiviteitsgoeroe zal het beamen: takenlijstjes zijn het ideale middel om zo veel mogelijk uit je tijd te halen. De nieuwe Google Tasks-app kan wat dat betreft nu al rekenen op een warm welkom. De zoekgigant gaat de strijd aan met apps als Wunderlist, Todoist en Microsoft To-Do.

Onlangs kreeg Gmail een nieuwe look en is ook Tasks gelanceerd als losse app voor iOS en Android. Zo kun je niet alleen via de webinterface van Gmail taken aanmaken, maar ook vanaf iOS en Android. Door het Material Design is het bijzonder aangename app om naar te kijken.

Google Tasks is functioneel en strak

Op het eerste gezicht is het een zeer functionele toevoeging geworden. Je kunt eenvoudig taken toevoegen, deadlines instellen, taken groeperen in to-do-lijsten, taken per project verdelen en op verschillende Google-accounts tegelijk werken. iOS-gebruikers zullen kunnen waarderen dat Google ook taptic feedback heeft gebruikt. Je iPhone maakt bij het verslepen van taken bijvoorbeeld subtiele feedback voelbaar.

De app werkt met zowel Gmail als zakelijke G Suite-accounts en het is gemakkelijk om tussen verschillende accounts te switchen. Een ander voordeel is dat de taken automatisch gesynchroniseerd worden met Gmail en Google Agenda. Voor iedereen die regelmatig gebruik maken van Gmail en andere diensten van Google is dat zeker een voordeel

Google Tasks
Klik/tap voor groter.

Nog niet alle functies

Of Google Tasks écht de strijd aan kan met andere taken-apps apps is nog maar de vraag. De veeleisende gebruiker zal nog wel wat functies missen. Zo mist Google Tasks belangrijke zaken als ondersteuning voor terugkerende taken. Ook heb je geen statistische gegevens over de voortgang van je takenpakket en valt de data niet te exporteren. Het zijn juist deze sterke features die het onderscheid maken in de markt van apps voor productivity management. Deze essentiële functies kunnen natuurlijk altijd later toegevoegd worden. Als Google de concurrentie met apps als Wunderlist, Any.do, Todoist en Microsoft’s To-Do aan wil gaan, zal dat zeker noodzakelijk zijn. free webcam show

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    oldpeer

    tasks kan niet eens in de schaduw staan van todoist. en er is niet eens een ipad-versie…

    net genoeg voor je boodschappenlijstje, en dat is het.