Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 15 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Google One: Google Drive wordt goedkoper en veelzijdiger

Google breidt zijn aanbod aan cloudopslag uit. Google Drive wordt Google One. De zoekgigant verlaagt ook een aantal prijzen en pakt uit met extra diensten zoals chathulp en de mogelijkheid om opslag met familieleden te delen.

Het standaardaanbod van Google Drive verandert niet onder de nieuwe naam. Google biedt iedere gebruiker 15 GB gratis opslagruimte en de mogelijkheid om onbeperkte foto’s te uploaden. De maximale resolutie is daarbij 16 megapixels en video’s zijn maximaal Full HD (1080p).

Ruimte delen en échte klantenservice

Helemaal nieuw is de mogelijkheid om de opslagruimte te delen met maximaal vijf gezinsleden. Waarbij ieder gezinslid alleen toegang heeft tot de gegevens die hij in bezit heeft. Google biedt ook de mogelijkheid om gedeelde fotobibliotheken te maken via de Google Foto’s-app. Het aanbod van Google is hiermee min of meer gelijk aan iCloud.

Google Drive werkt ook prima met de bestanden-app van iOS 11 – Klik/tap voor groter.

Google maakt ook een einde aan het verwijt dat het onmogelijk is om iemand bij het bedrijf om hulp te vragen. Betalende Google One-klanten kunnen direct chatcontact maken met een medewerker.

Verlaagde prijzen voor opslag

Als we naar beschikbare opslag kijken, gaat Google’s aanbod meer op dat van Apple lijken. De prijs voor 2TB opslag wordt verlaagd van € 19,99 per maand naar € 9,99 per maand, net als bij iCloud. Bestaande Drive-abonnementen van 1 TB worden zonder extra kosten geüpgraded naar 2 TB. Het is ook mogelijk om 100 GB te kopen voor € 1,99 per maand, of 200 GB voor € 2,99 per maand.

Hoewel het nu begint met alleen Google Drive en een echte klantenservice, moeten in de toekomst meer diensten onder de paraplu van Google One vallen. De zoekgigant werkt daarmee aan een antwoord op Amazon Prime, dat bestaat uit onbeperkt muziek, films en series en gratis verzending. Google One is nu in de VS en binnenkort in Nederland en België beschikbaar.

Voorbeeld voor Apple?

Wij zijn benieuwd of Apple ook met een alles-in-een-abonnement gaat komen. Naast iCloud en Apple Music zijn er nog twee diensten in ontwikkeling, namelijk een all-you-can-read-dienst en een antwoord op Netflix, dat mogelijk Apple Video gaat heten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google One: Google Drive wordt goedkoper en veelzijdiger
Sluiten