Google Maps vervangt saaie pijl door 3D-pictogrammen

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Google Maps voor iOS heeft een nieuwe functie die onder de noemer ‘niet erg nuttig, wel leuk’ valt. Het is nu mogelijk om bij het navigeren met de auto een voertuigicoon te kiezen. Dat vervangt de blauwe pijl op de weg.

Je kunt kiezen uit een rode sedan, groene pick-up en een gele stadsauto. Puur cosmetisch? Ja, maar het geeft wel iets persoonlijks aan de app die (laten we eerlijk zijn) vaak een beetje zielloos aanvoelt.

Voertuigicoon kiezen in Google Maps

Om een nieuw voertuigicoon te kiezen, tik je tijdens het navigeren op de blauwe stip. Er verschijnt dan onderaan de app een menu waarin je een voertuig kunt kiezen. Tijdens het navigeren kun je ook van icoon wisselen, al adviseren we natuurlijk om je aandacht op de weg te houden.

Google Maps auto
Klik/tap voor groter.

Het is niet voor het eerst dat Google een voertuigicoon aan zijn Maps-app toevoegt. In maart werd ter ere van Mario Day ook een Mario Kart aan de kaarten-app toegevoegd. Die is inmiddels weer weg, maar je kunt nu genieten van een keur aan voertuigen. Of er meer voertuigiconen voor speciale gelegenheden komen, is niet duidelijk.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Noah Korevaar

  Wat een aardig artikel

 • Profielfoto
  ricjuh

  Google Maps is blijkbaar de “ginger” onder de Google Apps;)

 • Profielfoto
  Vilscon

  Saaie pijl of niet, het geeft wel duidelijker aan welke richting je op gaat.:)

 • Profielfoto
  neuerburg

  Grappig genoeg had mijn vrouw dat al drie welen en ik pas net. Blijkbaar zijn er verschillende maps versies in iOS

 • Profielfoto
  Night

  Hmz. Een oude Waze feature is hot omdat Google het nu introduceert?

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ook al 100 jaar geleden in TomTom.