Raymon Mens
Raymon Mens App Store 17 mei 2018

Google Foto’s voorzien van nieuwe, proactieve functies

Google Foto’s is een van de populairste Google-apps. Er worden dagelijks meer dan 5 miljard foto’s bekeken en ook iOS-gebruikers weten de app te vinden. Er zijn nu een boel nieuwe functies toegevoegd die het gebruik van de app makkelijker moeten maken.

De functies leunen sterk op kunstmatige intelligentie en werden tijdens Google I/O 2018 al even getoond. Google Foto’s gaat foto’s voor je analyseren, verbeteringen voorstellen en meer creatieve effecten toepassen.

Meer suggesties van Google Assistant

Google Assistant is een steeds groter onderdeel van Google Foto’s. De assistent is nu in staat om acties en bewerkingen te suggereren. Ze verschijnen onder een foto wanneer je deze bekijkt. Personen die op foto’s staan worden bijvoorbeeld herkend en de app suggereert contactpersonen om foto’s mee te delen.

Daarnaast doet de app nu suggesties voor het verbeteren van bijvoorbeeld de helderheid van donkere foto’s. Ook worden documenten die gefotografeerd zijn automatisch rechtgetrokken en gedraaid. De app neemt je werk uit handen en deze functies zijn nu ook in de iOS-versie van Google Foto’s beschikbaar.

Screenshots tonen Android, maar alle functies zijn ook op iOS beschikbaar – Klik/tap voor groter.

Nieuwe effecten in Google Foto’s

Er zijn ook twee nieuwe effecten beschikbaar. Die kun je niet zelf kiezen, maar voert Google Assistant voor je uit. Het eerste effect is color pop, een bekend effect dat normaal veel handwerk vereist, maar Google doet het automatisch. Een persoon op de voorgrond blijft in kleur, terwijl de achtergrond zwart-wit wordt gemaakt. Het tegenovergestelde wordt ook mogelijk, want de app gaat ook automatisch zwart-wit-foto’s inkleuren.

Deze twee functies vereisen een boel machine learning en servercapaciteit, daarom worden ze langzaam naar gebruikers van Google Foto’s uitgerold. Omdat de servers van Google het meeste werk doen, zijn alle functies zowel op iOS als Android beschikbaar.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Foto’s voorzien van nieuwe, proactieve functies
Sluiten