‘Goedkope HomePod verschijnt onder vlag van Beats’

Door: Night - 16 reacties

Het is geen geheim dat de HomePod niet bepaald als warme broodjes over de toonbank gaat. Consumenten kiezen liever voor de Amazon Echo en Google Home. Die speakers zijn slimmer en goedkoper, maar klinken niet beter. Apple heeft naar verluidt een nieuw plan om de verkoop van de HomePod aan te jagen.

Volgens nieuwe geruchten uit Apple’s Taiwanese leveranciersketen wordt er gewerkt aan een goedkopere HomePod. Wat dit gerucht extra interessant maakt, is dat de speaker niet door Apple zelf, maar onder submerk Beats moet worden uitgebracht.

HomePod by Beats voor 200 dollar?

Er zijn al langer geruchten dat een goedkopere HomePod de verkoop een boost moet geven. Sommige bronnen spreken over een prijs van ongeveer 150 dollar, maar dat soort nieuws nemen we met een korreltje zout. De nieuwe geruchten claimen dat de prijs rond de 199 dollar zal liggen. Dat is een stuk realistischer voor een Apple-product. Het Beats-label kan ook gebruikt worden om een andere markt dan de Apple-fan aan te boren.

Geluidskwaliteit van onderschikt belang

Dat de HomePod niet enorm goed verkoopt ligt niet aan de alom geprezen geluidskwaliteit, maar vooral aan Siri. De spraakassistent is op de HomePod alleen erg beperkt tegenover concurrenten, maar kan ook een stuk minder dan Siri op de iPhone.

Combineer dat met een relatief hoge prijs van bijna 350 dollar en Apple’s speaker legt het af tegen de Amazon Echo en Google Home. Die kun je kopen voor minder dan 150 dollar. De mindere geluidskwaliteit va deze apparaten lijkt van onderschikt belang bij een slimme speaker.

HomePod Beats
Klik/tap voor groter.

Uit een schatting van analisten blijkt dat Apple in het eerste kwartaal van dit jaar ongeveer 600.000 HomePods heeft verkocht. Dat is veel minder dan marktleider Amazon, die 4 miljoen slimme speakers verkocht. Er is bovendien meer concurrentie op komst, want Google Assistant komt naar Nederland en dat is op een groot aantal speakers beschikbaar, waaronder het multiroom-systeem van Sonos. Die speakers kunnen het op gebied van geluidskwaliteit wél tegen de HomePod opnemen.

* Omdat de HomePod op moment van schrijven nog niet in Nederland verkrijgbaar is, hebben we de Amerikaanse prijzen aangehouden.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Q-collective

  Als dat zo zou zijn, heb ik nog maar weinig vertrouwen dat het goed komt op korte termijn met Siri. Immers, als er op korte termijn grote Siri updates uit zouden komen om de functionaliteit van de HomePod sterk te verbeteren, had Apple geen truc als deze nodig om de verkoopcijfers te boosten. Dan is de prijs van 350 Euro prima te verdedigen.

 • Profielfoto
  Qapla

  Ik zou gewoon al een HomePod kopen voor het geweldige geluid. Siri boeit me verder niet.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Ik wacht IOS12 af, geen Siri vernieuwingen dan ga ik Alexa in mijn huis integreren.

   

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Er komt een moment in de nabije toekomst dat ik het woord slimme speaker niet meer kan aanhoren.

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Is ook een onzin apparaat waar niemand op zit te wachten. Apple moet meer tijd steken in de Mac ivp in deze ongein

 • Profielfoto
  Night

  Je weet het hè… Apple en muziek…. daar draait het allemaal om tegenwoordig.

  De Mac is eerder bijzaak geworden, vrees ik.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Mwa, geef mij maar Rumours van Fleetwood Mac, die zijn tenminste echt.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Michel Jansen op 21 mei 2018 15:43
  Ik wacht IOS12 af, geen Siri vernieuwingen dan ga ik Alexa in mijn huis integreren.

   

  Goed plan om alles wat er thuis gebeurt rechtstreeks met Google te gaan communiceren! Who needs privacy?

 • Profielfoto
  Broer T.

  Laat ze dat ding eerst ‘ns hier introduceren, voordat ze de verkoop aan gaan jagen. Als de geluidskwaliteit echt zo formidabel is heb ik er best EUR 350 voor over. En dat is dan toch weer een verkochte unit. Maar, WANNEER?!?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Alexa is niet van Google, maar van Amazon.

 • Profielfoto
  wensink

  ^Wordt het niet veel beter van..
  Siri is echt een grap. De functies van siri op de homepod zijn volgens mij op één hand te tellen..

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ruud Ravenhorst op 21 mei 2018 19:36

  Michel Jansen op 21 mei 2018 15:43
  Ik wacht IOS12 af, geen Siri vernieuwingen dan ga ik Alexa in mijn huis integreren.

   

  Goed plan om alles wat er thuis gebeurt rechtstreeks met Google te gaan communiceren! Who needs privacy?

  Zucht… En met Siri en Apple heb je dat wel? Lees je net niet hier op dezelfde site dat er duizenden Apple ID’s zijn gelekt? En herinner je je het debacle niet toen er van diverse mensen hun privé foto’s vanuit de iCloud waren gehacked?

  Als je privacy wil moet je een ouwe Nokia op Marktplaats kopen en alle clouddiensten beëindigen.

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Apple moet beginnen siri volwassen te maken. Daarna maak je er hardware voor. Zoals het nu gaat proberen ze het net andersom en dat komt maar niet goed uit de startblokken.

 • Profielfoto
  pannekoek

  beats als budgetmerk, prima actie.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Slechte assistent, slechte headphones, ik voel een match.

 • Profielfoto
  Melle

  Cenobyte – allemaal waar hè – maar er is echt wel een essentieel verschil tussen de visie van Apple en van Google op het vlak van data en privacy. Ik wil graag gebruik maken van cloud diensten en het internet in het algemeen. – en dan gebruik ik liever het ecosysteem van Apple, dan van Google.