Jan de Raab
Jan de Raab App Store 10 mei 2018

Gmail voor iOS krijgt snooze-functie en meer

De laatste update van Google’s Gmail-app voor iOS, zal met open armen worden ontvangen. De update brengt twee belangrijke functies, namelijk een snooze-functie voor e-mail en ondersteuning voor Google Pay.

Het snoozen van e-mail is de laatste tijd erg populair geworden. Je kunt met deze functie even wachten met het beantwoorden van een e-mail en het bericht door het te snoozen tijdelijk uit je inbox laten verdwijnen. Google Pay is vooral interessant voor Belgische lezers, want het werkt nog niet in Nederland.

E-mail snoozen in Gmail voor iOS

De snooze functie werkt prima. Je kiest bij het openen van de e-mail voor de snooze-knop (klokje) en geeft het tijdstip aan waarop je herinnerd wilt worden aan het bericht. Je hebt daarbij de keuze om een algemeen tijdstip zoals de ochtenduren, het weekend en of een andere week, maar kunt ook voor een specifieke datum en tijd kiezen. De snooze-functie zat voorheen al in de Inbox-app van Google en wordt gefaseerd naar Gmail voor iOS gebracht. Als je ‘m nog niet ziet, moet je even geduld hebben.

De Snooze-functie van Google’s Inbox-app (die niet erg actief meer bijgewerkt wordt) – Klik/tap voor groter.

Google Pay (werkt in België, niet in Nederland)

Er is nog een andere interessante functie toegevoegd. Het is met de laatste update van de Gmail-app mogelijk om via Google Pay geld te versturen. Dit is met name voor de Belgische gebruikers van belang, in tegenstelling tot Nederland is Google Pay daar wel beschikbaar. Belgische gebruikers hoeven geen aparte app meer voor Google Pay te hebben, geld versturen kan direct via de Gmail-app. Net als bij PayPal volstaat het email adres van de ontvanger om geld te versturen. Google pakt het daarme net iets anders aan dan Apple, want Apple Pay Cash werkt via iMessage. Een betaalverzoek maken is ook mogelijk via Gmail. Voorwaarde is uiteraard wel dat degene die het bedrag dient te betalen, beschikt over de Google Pay-app of Gmail.

Klik/tap voor groter.

Google zit niet stil en toonde eerder deze week nóg een bijzondere functie die naar Gmail komt, namelijk Smart Compose. Dat gaat met behulp van kunstmatige intelligentie e-mailberichten voor je schrijven.

Reageer op artikel:
Gmail voor iOS krijgt snooze-functie en meer
Sluiten