Gmail voor iOS krijgt snooze-functie en meer

Door: Jan de Raab - 9 reacties
Gmail app ios

De laatste update van Google’s Gmail-app voor iOS, zal met open armen worden ontvangen. De update brengt twee belangrijke functies, namelijk een snooze-functie voor e-mail en ondersteuning voor Google Pay.

Het snoozen van e-mail is de laatste tijd erg populair geworden. Je kunt met deze functie even wachten met het beantwoorden van een e-mail en het bericht door het te snoozen tijdelijk uit je inbox laten verdwijnen. Google Pay is vooral interessant voor Belgische lezers, want het werkt nog niet in Nederland.

E-mail snoozen in Gmail voor iOS

De snooze functie werkt prima. Je kiest bij het openen van de e-mail voor de snooze-knop (klokje) en geeft het tijdstip aan waarop je herinnerd wilt worden aan het bericht. Je hebt daarbij de keuze om een algemeen tijdstip zoals de ochtenduren, het weekend en of een andere week, maar kunt ook voor een specifieke datum en tijd kiezen. De snooze-functie zat voorheen al in de Inbox-app van Google en wordt gefaseerd naar Gmail voor iOS gebracht. Als je ‘m nog niet ziet, moet je even geduld hebben.

Snooze gmail
De Snooze-functie van Google’s Inbox-app (die niet erg actief meer bijgewerkt wordt) – Klik/tap voor groter.

Google Pay (werkt in België, niet in Nederland)

Er is nog een andere interessante functie toegevoegd. Het is met de laatste update van de Gmail-app mogelijk om via Google Pay geld te versturen. Dit is met name voor de Belgische gebruikers van belang, in tegenstelling tot Nederland is Google Pay daar wel beschikbaar. Belgische gebruikers hoeven geen aparte app meer voor Google Pay te hebben, geld versturen kan direct via de Gmail-app. Net als bij PayPal volstaat het email adres van de ontvanger om geld te versturen. Google pakt het daarme net iets anders aan dan Apple, want Apple Pay Cash werkt via iMessage. Een betaalverzoek maken is ook mogelijk via Gmail. Voorwaarde is uiteraard wel dat degene die het bedrag dient te betalen, beschikt over de Google Pay-app of Gmail.

Google Pay Belgie
Klik/tap voor groter.

Google zit niet stil en toonde eerder deze week nóg een bijzondere functie die naar Gmail komt, namelijk Smart Compose. Dat gaat met behulp van kunstmatige intelligentie e-mailberichten voor je schrijven.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Razend

  Zijn er echt nog mensen die apps van Google gebruiken? En dan nog wel op een iOS device?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Gmail is momenteel de vierde meest populaire app in de App Store-categorie “productiviteit” dus reken maar.

 • Profielfoto
  mhoeve

  Ik gebruik ook Gmail, maar het nut van de snooze-functie ontgaat mij volledig. Als ik een e-mail ontvang waarop een reactie van mijn kant gevraagd wordt, dan geef ik meteen (of later op de dag) antwoord. Kennelijk gebruiken veel (grote) bedrijven en gemeente-instellingen deze snooze-functie al, want de tijd die zij nemen om hun e-mails te behandelen is ronduit stuitend.

 • Profielfoto
  xaddict

  @mhoeve ik weet niet hoeveel mails jij ontvangt en of je dat vanuit het werk doet, maar als je de lading zooi zou ontvangen die de meeste mensen op hun werk ontvangen dan zou je de snooze functie kunnen waarderen.

  Bovendien lossen dingen zichzelf soms op als je er geen antwoord op geeft en leren mensen nog eens wat.

 • Profielfoto
  xaddict

  Overigens is Inbox toch wel nog actief in development?
  Ik kan me een update herinneren die niet-Google accounts toevoegen mogelijk maakte.

 • Profielfoto
  JLnl

  Ik kan maar niet wennen aan dat nieuwe font van Gmail wat volgens mij ook in de iOS apps wordt gebruikt. In ieder geval probeer ik Google zoveel mogelijk te vermijden waar mogelijk.

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  Razend op 10 mei 2018 11:00
  Zijn er echt nog mensen die apps van Google gebruiken? En dan nog wel op een iOS device?

  Juist op een iOS device zou ik denken, anders kan je helemaal niks met je dingen als je ook niet Apple apparaten gebruikt:-)

 • Profielfoto
  monty python

  Als dit standaard in de mail zou staan, zou ik snel mijn laptop beschadigen vrees ik. Ook in tekstberichten is dit zo uitermate irritant dat ik niet insta voor de gevolgen …:-) Of die “automatische” hoofdletter na een punt in Excel, grrrrr …

  Nee, google, hou je suggesties maar voor je. Echt, écht niet nodig. Meer bewijs dat ze je leven volledig opgelijst hebben moet je trouwens niet hebben. Dit kan alleen redelijk werken als ze alles, maar dan ook alles van je weten. Voor je het weet sturen ze zélf mails rond in jouw naam …

 • Profielfoto
  sedikit

  Razend op 10 mei 2018 11:00
  Zijn er echt nog mensen die apps van Google gebruiken? En dan nog wel op een iOS device?

  Ja ik gebruik Gmail op mijn iPad. Als ik in het buitenland zit kan ik alleen met Gmail verzenden en ontvangen.  Met Apple Mail kan ik alleen maar ontvangen, niet verzenden. Misschien omdat ik dan met een lokale prepaid-simkaart werk.