Night
Night Nieuws 26 mei 2018

Gaat macOS 10.14 Mojave heten?

Apple heeft in Cambodja en de Filipijnen een aantal namen geregistreerd als hint naar Mojave als mogelijke naam voor macOS 10.14. Versie 14 is de volgende generatie macOS, die vrijwel zeker tijdens de WWDC 2018 zal worden onthuld.

Geregistreerde namen voor 10.14
Apple heeft deze namen geregistreerd voor macOS 10.14

In de Filippijnen heeft Apple copyright aangevraagd voor Mojave, Sequoia, Sonoma en Ventura. Verrassend is dat in Cambodia alleen de naam Mojave is geregistreerd. Dat zou deze naam bovenaan het lijstje van mogelijk namen voor 10.14 zetten. Waarom Apple dat juist in deze twee landen doet is onduidelijk.

Apple moet constant zijn registraties verlengen om recht te houden op de vastgelegde namen. Vanaf 2014 zijn een aantal namen actief gehouden, waaronder Rincon, Grizzly, Farallon en Monterey. Al deze namen kunnen dus gebruikt worden voor toekomstige versies van macOS. Mojave, Sequoia, Sonoma en Ventura zijn echter de enige vier namen waarvoor Apple nieuwe toepassingen heeft vastgelegd.

Mojave

Mojave is een woestijn in Californië terwijl Sonoma en Ventura in noord-Californië gelegen steden zijn. De eerste is bekend om zijn ligging in een gerenommeerde wijnstreek. De tweede is beroemd om zijn prachtige mogelijkheden om te surfen.

Mojave woestijn
Mojave woestijn

Andere namen voor macOS 10.14 vervallen

Andere namen zijn niet verlengd en worden dus door Apple niet langer als mogelijkheid gebruikt. Die waslijst bestaat uit kleurrijke namen zoals Redwood, Big Sur, Pacific, Miramar, Redtail, Condor, Tiburon, Shasta, Mammoth en California. Sequoia komt van ofwel het Sequoia National Park ofwel de enorme sequoia bomen.

Vanaf versie 10.10 van Apple desktop operating systeem worden namen gebruikt die samenhangen met het Sierra gebergte: Yosemite, El Capitan, Sierra en High Sierra. Met het bekend worden van de meest recente lijst aan namen lijkt het erop dat Apple zijn terrein dus verlegt naar Californië.

Reageer op artikel:
Gaat macOS 10.14 Mojave heten?
Sluiten