Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk! ‘Apple gaat snellader bij iPhone leveren’

Met de iPhone 8 en iPhone X is iets opmerkelijks aan de hand. Ze ondersteunen snelladen, maar Apple levert nog steeds een kleine 5 watt oplader die er soms een eeuwigheid over lijkt te doen om een toestel volledig op te laden.

Gelukkig gaat dat naar verluidt veranderen. Volgens een lek het op het Chinese sociale netwerk Weibo levert Apple bij de volgende generatie iPhone een snellader van maar liefst 18 watt. Dat zou genoeg moeten zijn om een iPhone binnen 30 minuten voor de helft op te laden.

Snellader iPhone op basis van USB-C in de doos?

Een schematische tekening die bij Aziatische Apple-leveranciers de ronde doet, toont een USB-C-aansluting. De lader is dus niet alleen krachtiger, maar heeft ook niet langer een ‘ouderwetse’ USB-A-aansluting. Apple zou tevens een USB-C-naar-Lightning-kabel in de doos doen. Een logische keuze, gezien steeds meer apparaten ondersteuning voor de nieuwe USB-poort hebben.

Klik/tap voor groter.

De echtheid van dit gerucht is niet te verifiëren, maar het zou wel logisch zijn. De iPhone ondersteunt sinds 2017 snelladen met USB-C Power Delivery. Dat werkt echter alleen als een USB-C-lader van bijvoorbeeld een MacBook in combinatie met een USB-C-naar-Lightning-kabel wordt gebruikt. In de doos zit nog steeds de al jaren onveranderde, kleine lader van 5 watt. Veel Android-fabrikanten leveren al langere tijd een snellader mee die 15 tot 18 watt kan leveren.

Tot die tijd iPad-lader gebruiken

Nu wordt vaak een iPad-lader gebruikt om Apple-telefoons sneller op te laden. Die levert echter slechts 12 watt, terwijl de iPhone 8 en iPhone X met maximaal 15 watt geladen kunnen worden. Met Apple’s nieuwe lader in de doos gaat het straks voor iedereen een stuk sneller. Wij hopen in ieder geval dat dit gerucht waar is, wat met steeds groter wordende accu’s is zo’n kleine oplader leveren eigenlijk al veel te lang not done.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Eindelijk! ‘Apple gaat snellader bij iPhone leveren’
Sluiten