Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 mei 2018

eGPU: Razer Core nu goedkoper en compatibel met Mac

Externe grafische kaarten (eGPU) worden officieel ondersteund sinds macOS 10.13.4. Door een behuizing met externe GPU via Thunderbolt 3 aan te sluiten, kun je een MacBook meer grafische kracht geven. Gaming-merk Razer komt vandaag met interessante aankondigingen.

Allereerst is er de Razer Core X. Deze behuizing is nieuw compatibel met macOS. Wat de nieuwe behuizing voor een eGPU ook interessant maakt is de prijs. Die is € 299,95 en dat is behoorlijk voordeliger dan zijn voorloper, de Core V2, die kost € 519,99.

Razer Core X werkt met macOS

De Core X wordt via Thunderbolt 3 aangesloten op een Mac en is compatibel met macOS 10.13.4 of nieuwer. De behuizing heeft een ingebouwde voeding van 650 watt en levert maximaal 100 watt via USB-C. Dat is genoeg om een 15-inch MacBook Pro op te laden. Er blijft dan ook nog meer dan genoeg stroom over om iedere moderne grafische kaart te voeden. De Core X heeft in tegenstelling tot zijn voorganger geen LED-licht, een vereenvoudigd ontwerp en een enkele Thunderbolt 3-poort. Die eenvoud helpt om de prijs laag te houden.

Klik/tap voor groter.

Deze nieuwe betaalbare oplossing is erg geschikt voor MacBook Pro-gebruikers met hoge grafische eisen. Let wel op dat alleen grafische kaarten van AMD door macOS ondersteund worden. Onder Windows werken Nvidia-kaarten die via Thunderbolt 3 worden aangesloten ook. Ondersteuning voor de Mac is een kwestie van wachten op de juiste drivers. Of dat ooit gaat gebeuren is onduidelijk.

Oudere Razer-behuizing werkt nu ook met Mac

De fabrikant doet nog een aankondiging die Mac-gebruikers aan zal spreken. Zo zijn alle oudere eGPU-behuizingen zoals de Razer Core en Razer Core V2 nu ook compatibel met macOS. Je dient daarvoor wel over een Mac met Thunderbolt 3 te beschikken, zoals de MacBook Pro, iMac en Mac Pro. Je kunt een eGPU direct aansluiten zonder je Mac te herstarten.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
eGPU: Razer Core nu goedkoper en compatibel met Mac
Sluiten