eGPU: Razer Core nu goedkoper en compatibel met Mac

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Externe grafische kaarten (eGPU) worden officieel ondersteund sinds macOS 10.13.4. Door een behuizing met externe GPU via Thunderbolt 3 aan te sluiten, kun je een MacBook meer grafische kracht geven. Gaming-merk Razer komt vandaag met interessante aankondigingen.

Allereerst is er de Razer Core X. Deze behuizing is nieuw compatibel met macOS. Wat de nieuwe behuizing voor een eGPU ook interessant maakt is de prijs. Die is € 299,95 en dat is behoorlijk voordeliger dan zijn voorloper, de Core V2, die kost € 519,99.

Razer Core X werkt met macOS

De Core X wordt via Thunderbolt 3 aangesloten op een Mac en is compatibel met macOS 10.13.4 of nieuwer. De behuizing heeft een ingebouwde voeding van 650 watt en levert maximaal 100 watt via USB-C. Dat is genoeg om een 15-inch MacBook Pro op te laden. Er blijft dan ook nog meer dan genoeg stroom over om iedere moderne grafische kaart te voeden. De Core X heeft in tegenstelling tot zijn voorganger geen LED-licht, een vereenvoudigd ontwerp en een enkele Thunderbolt 3-poort. Die eenvoud helpt om de prijs laag te houden.

Razer Core X eGPU Mac
Klik/tap voor groter.

Deze nieuwe betaalbare oplossing is erg geschikt voor MacBook Pro-gebruikers met hoge grafische eisen. Let wel op dat alleen grafische kaarten van AMD door macOS ondersteund worden. Onder Windows werken Nvidia-kaarten die via Thunderbolt 3 worden aangesloten ook. Ondersteuning voor de Mac is een kwestie van wachten op de juiste drivers. Of dat ooit gaat gebeuren is onduidelijk.

Oudere Razer-behuizing werkt nu ook met Mac

De fabrikant doet nog een aankondiging die Mac-gebruikers aan zal spreken. Zo zijn alle oudere eGPU-behuizingen zoals de Razer Core en Razer Core V2 nu ook compatibel met macOS. Je dient daarvoor wel over een Mac met Thunderbolt 3 te beschikken, zoals de MacBook Pro, iMac en Mac Pro. Je kunt een eGPU direct aansluiten zonder je Mac te herstarten.

razer eGPU
Klik/tap voor groter.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  Oh yeah, kan ik eindelijk games op mijn nog te kopen iMac spelen op wat betere settings. Cool.

  Ik vraag me nog steeds af of Apple nu wat meer gaat doen met games.

 • Profielfoto
  Kruithof

  Hoop dat ook ,bij mij nog m’n iMac van 2017 uitbreiden met 64 GB ram , heb al de core i7 4,2 GHz en de AMD Radeon 580 met 512 SSD dat is al een beest van een machine maar alles bijvoorbeeld op 5k draaien is nog wat teveel gevraagd hoog 1080p of net aan 1440p vooral formula 1 2017 draait goed met 24 GB ram , maar dat zal een leuke upgrade wezen voor m’n iMac

 • Profielfoto
  DarkRus

   

  Ik vraag me nog steeds af of Apple nu wat meer gaat doen met games.

  Wat moet Apple meer doen met games?

 • Profielfoto
  Rickje

  Dus 300 euro voor een behuizing met interface en dan mag je er ook nog zelf een grafische kaart voor aanschaffen… pfff.

  Koop dan gewoon een PC van tussen de 500-1000 euro.

 • Profielfoto
  FloorvN

  mischien leuk te vermelden voor TB1 en TB2 mac gebruikers onder ons.
  Ook hier is vanuit de community een patch gemaakt, om eGPU’s werkend te maken onder high sierra 10.13.4 en hoger..

  Zie meer info hier, en script informatie :

  https://egpu.io/forums/mac-setup/script-enable-egpu-on-tb1-2-macs-on-macos-10-13-4/paged/1/

  Script code en info GitHub :
  https://github.com/mayankk2308/purge-wrangler

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Voor dat geld kun je ook een console kopen. (Dan heb ik de grafische kaart die los moet kopen nog niet meegerekend.) Niks is beter dan dedicated hardware, daarnaast heb je een grotere catalogus van games en in het geval van PlayStation of Xbox ook een uitstekende online service. Maar he, als je geld genoeg hebt en vooral super omslachtig wilt doen, is het een waanzinnig mooi product voor een enkeling.

 • Profielfoto
  Joid

  Hoop dat ook ,bij mij nog m’n iMac van 2017 uitbreiden met 64 GB ram , heb al de core i7 4,2 GHz en de AMD Radeon 580 met 512 SSD dat is al een beest van een machine maar alles bijvoorbeeld op 5k draaien is nog wat teveel gevraagd hoog 1080p of net aan 1440p vooral formula 1 2017 draait goed met 24 GB ram , maar dat zal een leuke upgrade wezen voor m’n iMac

  Handig die komma’s. Verduidelijkt de tekst ook enorm.

  On-topic; dit is een mooie ontwikkeling. Meer power, voor minder geld.

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Voor een nVidia GPU kun je gewoon een driver voor MacOS downloaden, hoor.. Sinds vorig jaar wordt ook de GTX 1000 series ondersteund.
  Alleen dus geen out-of-the-box support, je moet er iets meer moeite voor doen 😉

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Prachtige ontwikkelingen. Niet alleen om te gamen, maar een eGPU kun je voor veel meer zaken inzetten. Als niet gamer kan ik hier ook enorm enthousiast van worden.:)