Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 18 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

iPod staat model voor appartementencomplex

Dat in Dubai enorm veel geld wordt uitgegeven aan de bouw van luxe appartementen is geen nieuws. Dat een torenflat, die later dit jaar wordt opgeleverd, is geïnspireerd op het design van een iPod horen we niet elke dag. Toch is dat volgens de architect bij dit appartementencomplex in Dubai het geval.

Het ontwerp is van James Law Cybertecture en staat bekend als The Pad.  Het gebouw staat onder een hoek van 6 graden en moet een tweede generatie iPod voorstellen. Het 24-verdiepingen tellende appartementencomplex stond eerder bekend als de iPod Tower.

Apple had (natuurlijk) bezwaar

Die naam was geen lang leven beschoren, want door copyrightproblemen met Apple werd de naam aangepast. Dat specifiek dit Apple-product model stond, klinkt aannemelijk als je beseft dat de torenflat al sinds 2006 in de stijgers staat. Economische problemen zorgden ervoor dat de geplande oplevering in 2010 niet werd gehaald.

Torenflat geïnspireerd op iPod
Appartementencomplex geïnspireerd op iPod – Klik/tap voor groter.

Technologie als luxe

Technologisch gezien is het appartementencomplex wel helemaal up-to-date. Elk appartement heeft een projectiewand die verschillende locaties kan simuleren en een badkamer die – net als de Apple Watch – de gezondheid van de bewoners kan analyseren. Het resultaat wordt op de spiegel getoond.

Verder is elk appartement helemaal voorbereid op onder andere slimme speakers en slimme verlichting. Bijvoorbeeld om de kleur te veranderen als er wordt aangebeld. Uiteraard kan dit allemaal, net als de beveiliging en de verwarming, via een app geregeld worden.

Badkamer met gezondheidsanalyse
Badkamer met gezondheidsanalyse. Geen Apple Watch nodig… – Klik/tap voor groter.

Law hoopt dat de bewoners bij oplevering nog extra luxe kunnen kiezen en toevoegen. Net zoals op de iPhone een app gekozen kan worden uit de App Store. Dubai is het enige land in het Midden-Oosten met maar liefst twee Apple Stores, in de Dubai Mall en de Mall of the Emirates. De eerstvolgende vind je pas een paar duizend kilometer verderop in Istanboel, Turkije.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPod staat model voor appartementencomplex
Sluiten