Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 14 mei 2018

Drones: de volgende stap voor Apple Maps

Hoewel Apple Maps onder veel iPhone-gebruikers nog altijd bekend staat als een matig alternatief voor Google Maps, zet Apple alle zeilen bij om zijn eigen kaarten-app te verbeteren. Apple Maps heeft inmiddels een aantal flinke inhaalslagen gemaakt.

De nieuwste techniek die Apple nu omarmt, is het gebruik van drones. De iPhone-maker heeft tegenover CNBC bevestigd dat de kleine, op afstand bestuurde vliegtuigen worden gebruikt voor extra luchtfotografie. Zo hoopt Apple bepaalde gebieden beter in kaart te brengen.

Apple Maps en drones

Apple gebruikt zowel lucht- als grondfoto’s voor de continue verbetering van Maps. Dankzij drones kan een gebied dat verbetering behoeft, nauwkeuriger in kaart worden gebracht. In het kader van privacy stelt Apple dat bij de gebruikte beelden gezichten en kentekenplaten onscherp worden gemaakt.

Aan het gebruik van drones zijn normaal strenge regels verbonden, maar die gelden niet voor Apple. Het bedrijf uit Cupertino is onlangs toegetreden tot een Amerikaans experimentenprogramma dat een aantal extra privileges geeft. Denk aan vliegen in de nacht, boven woonwijken en op grote hoogte zonder dat de piloot zicht op de drone heeft.

Verbeteringen Apple Maps

Apple’s eigen kaarten-app heeft recentelijk een flink aantal verbeteringen gekregen. Zo zijn er sinds iOS 11 indoor kaarten beschikbaar van winkelcentra en vliegvelden, waaronder Schiphol in Nederland. Daarnaast beschikt Apple Maps sinds kort ook over rijstrookbegeleiding en is OV-informatie toegevoegd. Rondom Apple’s initiatief om net als Google auto’s rond te laten rijden om de accuraatheid van Maps te optimaliseren is het stil. Mogelijk voorzien de drones nu in die behoefte.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Drones: de volgende stap voor Apple Maps
Sluiten