Apple’s Clips-app is klaar voor het WK 2018 in Rusland

Door: Jan de Raab - 3 reacties

Apple heeft vandaag zijn Clips-app voor iOS geüpdatet en nieuwe posters en stickers voor de FIFA World Cup 2018 toegevoegd. Die begint op 14 juni in Rusland en Nederland heeft zich niet weten te kwalificeren.

In de Clips-app kun je nu voetbalafbeeldingen vinden die je kunt gebruiken om video’s op te leuken. Daarnaast is er een nieuw voetballabel en een WK-wallpaper met aanpasbare tekstelementen. Zo kun je straks met nieuwe graphics juichen voor, ehm… België!

Apple blijft originele ideeën toevoegen

Hoewel de Clips-app niet enorm populair is, blijft Apple originele ideeën aan de app toevoegen. Enkele maanden geleden werd Clips 2.0 uitgebracht met een grote, nieuwe functi, namelijk 360-graden selfies. Vooralsnog is deze functie beperkt tot gebruikers van de iPhone X. Die beschikt namelijk over een TrueDepth-camera en die is vereist om je in de virtuele ruimtes te plaatsen.

Clips-app WK 2018
Klik/tap voor groter.

Gratis app voor sociale video

Clips is een erg eenvoudige app voor videobewerking. Het is een soort combinatie van iMovie en Snapchat. Met de app kun je verschillende videoclips, afbeeldingen, posters en ook foto’s combineren tot een korte video. Door het toevoegen van tekst, muziek, filters en afbeeldingen kunnen mooie video’s worden gemaakt die vooral geschikt zijn voor sociale media.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Gelukkig kunnen de Nederlanders steeds rekenen op een kwalificatie van het elftal van België;-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …kunnen mooie video’s worden gemaakt…

  Ik weet niet welk team dit bakje ellende heeft mogen ontwikkelen, maar ik heb het vermoeden dat Johny Ive en consorten zich omdraaien in hun, eh… oh nee. Nou ja, dat ze er niet zo blij mee zullen zijn.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Jony Ive uiteraard…;)