Raymon Mens
Raymon Mens App Store 22 mei 2018

Podcast-app Castro vernieuwd en voortaan gratis

De bekende Podcast-app Castro heeft deze week een grote vernieuwing gehad. Versie 3.0 is onderhuids helemaal opnieuw opgebouwd en daardoor een stuk sneller. Er is ook een Apple Watch-app beschikbaar, maar het meest opmerkelijke is een switch van verdienmodel.

Castro was altijd een betaalde app, maar is voortaan gratis te downloaden. Om alle functies zoals een nachtmodus en stiltedetectie te ontgrendelen, is een abonnement nodig. De app kost € 2,99 per kwartaal of € 8,99 per jaar.

Nieuw ontwerp Castro 3.0

De filosofie achter Castro is in de nieuwe versie ongewijzigd. Nieuwe afleveringen komen nog steeds in je Inbox binnen en kunnen boven- of onderaan je wachtrij geplaatst worden. In versie 3 is het scherm met de player wel behoorlijk versimpeld. Er zijn grote, duidelijke knoppen bovenaan die snel toegang geven tot AirPlay en instellingen voor een aflevering.

Castro
Het nieuwe player-scherm van Castro 3 – Klik/tap voor groter.

De nieuwe Apple Watch-app maakt het mogelijk om de sepler vanaf je pols te besturen en afleveringen aan je wachtrij toe te voegen. Je telefoon hoeft daar niet voor uit je zak. Wat opvalt is dat de Apple Watch-app behoorlijk snel is.

Premium functies Castro

De app kostte voorheen € 4,99, maar is voortaan gratis verkrijgbaar. Dat wil echter niet zeggen dat alle functies ook gratis te gebruiken zijn. Castro schakelt net als veel andere apps over op een abonnementsmodel. Premium-functies zoals een nachtmodus, voice boost en het inkorten van stiltes vereisen een abonnement op Castro Plus. Een interessante premium-functie is ook het inkorten van intro’s.

Castro Plus kost € 2,99 per kwartaal of € 8,99 per jaar. Concurrent Overcast biedt vergelijkbare functies zonder betaling aan, maar heeft wel advertenties en een compleet andere workflow. Er zijn de laatste tijd veel veranderingen op het gebied van podcast-apps, want concurrent Pocket Casts werd overgenomen door een aantal grote podcastnetwerken.

Reageer op artikel:
Podcast-app Castro vernieuwd en voortaan gratis
Sluiten