Nieuwe Belkin-kabel zet Lightning om naar mini-jack

Door: Raymon Mens - 7 reacties
Belkin lightning minijack

Het tijdperk van de mini-jack is voorbij, als je het Apple vraagt tenminste. Het ontbreken van analoge audio vormt een probleem voor iPhone-bezitters die hun smartphone met de AUX-ingang van een stereo-installatie, luidsprekers of zelfs de autoradio willen verbinden. Belkin komt vandaag met de oplossing.

De fabrikant, die steeds meer iPhone-accessoires maakt, heeft een speciale audiokabel met Lightning-connector uitgebracht. Je plugt ‘m in je iPhone of iPad en kunt de mini-jack-plug aan de andere kant in een aux-ingang stoppen.

Lightning naar minijack met MFI-certificering

De nieuwe kabel is niet zo goedkoop als een old-skool jack-naar-jack-kabeltje. Je betaalt € 29,99 voor een kabel van 90 centimeter, of € 34,99 voor een kabel van 180 centimeter. Dat is logisch, want er zit een hele digitaal-naar-analoog-omzetter in de kabel. Belkin wijst erop dat de kabel de eerste in zijn soort met MFi-certificering is. Dat gegarandeert compatibiliteit, zelfs na iOS-updates.

Belkin lightning minijack
Klik/tap voor groter.

Belkin is er snel bij

De iPhone 7 was de eerste iPhone zonder analoge audio-uitgang met minijack. Dat er nu pas Lightning-naar-mini-jack-kabels verschijnen is echter geen toeval. Fabrikanten mogen namelijk pas sinds maart een Lightning-kabel maken met daaraan een mannelijke mini-jack-plug. Aanvankelijk waren alleen vrouwelijke mini-jack-ingangen toegestaan. Ook daar sprong Belkin snel op in met de RockStar-adapter. Die bevat naast een mini-jack-poort ook een Lightning-poort zodat je kunt laden en luisteren tegelijk. De adapter is echter wel een stuk groter.

De 3,5mm-audiokabel met Lightning-connector is binnenkort in de Nederlandse (web)winkels te vinden. Belkin verkoopt in Nederland geen producten via zijn eigen website.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Je kan toch een mini naar mini stoppen in de adapter die je bij je iPhone krijgt? Kost 1 euro.

 • Profielfoto
  McMeller

  Verbazingwekkend hoe lang dit heeft geduurd. Zat er persoonlijk niet zo op te wachten maar het leek me een accessoire voor groot publiek. Nergens te bekennen, tot nu. Vraag me wel af hoeveel mensen er nu teleurgesteld raken omdat de iPhone niet blijkt op te laden.;-)

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  Zoiets lag vorig jaar al bij de action voor een paar euro.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Scosche levert gecertificeerde (tenminste dat zeggen ze) lightning naar mini jack kabels :

  Link naar Amazon

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Kwaliteit van de DAC?

  Die moet daar ergens in zitten.

   

 • Profielfoto
  koolenboer

  Uuhm, €8,39 bij Ali-babba 👍🏻

 • Profielfoto
  csteelooper

  koolenboer op 23 mei 2018 07:58
  Uuhm, €8,39 bij Ali-babba 👍🏻

  Mja, waarschijnlijk fake en in ieder geval zonder MFi-certificering. Daar is Belkin de eerste mee; niet met het sóórt kabel…
  In principe heb ik niks tegen AliExpress, MiniIntheBox en what not, maar het werkt fraude met merkartikelen natuurlijk óók in de hand…