Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 22 mei 2018

Nieuwe Belkin-kabel zet Lightning om naar mini-jack

Het tijdperk van de mini-jack is voorbij, als je het Apple vraagt tenminste. Het ontbreken van analoge audio vormt een probleem voor iPhone-bezitters die hun smartphone met de AUX-ingang van een stereo-installatie, luidsprekers of zelfs de autoradio willen verbinden. Belkin komt vandaag met de oplossing.

De fabrikant, die steeds meer iPhone-accessoires maakt, heeft een speciale audiokabel met Lightning-connector uitgebracht. Je plugt ‘m in je iPhone of iPad en kunt de mini-jack-plug aan de andere kant in een aux-ingang stoppen.

Lightning naar minijack met MFI-certificering

De nieuwe kabel is niet zo goedkoop als een old-skool jack-naar-jack-kabeltje. Je betaalt € 29,99 voor een kabel van 90 centimeter, of € 34,99 voor een kabel van 180 centimeter. Dat is logisch, want er zit een hele digitaal-naar-analoog-omzetter in de kabel. Belkin wijst erop dat de kabel de eerste in zijn soort met MFi-certificering is. Dat gegarandeert compatibiliteit, zelfs na iOS-updates.

Klik/tap voor groter.

Belkin is er snel bij

De iPhone 7 was de eerste iPhone zonder analoge audio-uitgang met minijack. Dat er nu pas Lightning-naar-mini-jack-kabels verschijnen is echter geen toeval. Fabrikanten mogen namelijk pas sinds maart een Lightning-kabel maken met daaraan een mannelijke mini-jack-plug. Aanvankelijk waren alleen vrouwelijke mini-jack-ingangen toegestaan. Ook daar sprong Belkin snel op in met de RockStar-adapter. Die bevat naast een mini-jack-poort ook een Lightning-poort zodat je kunt laden en luisteren tegelijk. De adapter is echter wel een stuk groter.

De 3,5mm-audiokabel met Lightning-connector is binnenkort in de Nederlandse (web)winkels te vinden. Belkin verkoopt in Nederland geen producten via zijn eigen website.

Reageer op artikel:
Nieuwe Belkin-kabel zet Lightning om naar mini-jack
Sluiten