Apple Watch met 4G in meer landen beschikbaar

Door: Jan de Raab - 9 reacties
Apple Watch pop-up store

De Apple Watch Series 3, met ondersteuning voor 4G, oftewel LTE, is eindelijk in meer landen beschikbaar. Dat heeft Apple stilletjes aangekondigd. De Apple Watch Series 3 met 4G is daarmee nu verkrijgbaar in 16 landen.

De nieuwe landen zijn Zweden, India, Denemarken en Taiwan. Helaas staan Nederland en België nog niet op de lijst en moeten wij het vooralsnog doen met een smartwatch die alleen Wi-Fi ondersteunt.

Apple Watch 4G: verschillende voorwaarden

In Taiwan bieden vijf providers LTE-ondersteuning voor de Apple Watch, waaronder Taiwan Mobile, FarEsTone3, Telecom3, Chunghwa en APT3. Klanten in Zweden en Denemarken moeten vertrouwen op slechts één provider voor LTE-ondersteuning. Alleen provider ‘3’ ondersteunt Apple’s horloge. De voorwaarden zijn ook per land verschillend. Zo worden klanten in India niet op extra kosten gejaagd. terwijl inwoners van Zweden extra moeten betalen voor 4G op hun Apple Watch.

Apple Watch 4G
Klik/tap voor groter.

Nu in 16 landen

Apple introduceerde de 4G-versie van zijn Watch in 2017. Ondersteuning voor het mobiele datanetwerk biedt een aantal voordelen. Zo kun je op je eigen nummer gebeld worden, zelfs als je geen iPhone bij hebt. Ook blijven meer apps functioneren wanneer er geen verbinding met een iPhone of Wi-Fi is. Momenteel is de Apple Watch Series 3 met LTE beschikbaar in de volgende landen: Australië, Canada, China, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, India, Japan, Puerto Rico, Zwitserland, Singapore, Hong Kong, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Taiwan.

Of Nederland en België binnenkort volgen, is nog niet bekend. Wel lijkt het erop dat we kunnen uitkijken naar een Apple Watch Series 4 met aanzienlijk groter scherm. Die komt naar verluidt in september en is fysiek niet groter dan de Series 3, maar heeft wel dunnere schermranden.

9to5Mac

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  arno1975

  Misschien ook een ideetje voor Nederland…

 • Profielfoto
  Q-collective

  Afgezien van de LTE verbinding, is de kast juist iets waar ik naar uitkijk. En de stalen kasten en saffier glas zitten alleen in de LTE modellen. Geen watch voor mij totdat ze beschikbaar zijn.

 • Profielfoto
  ibla

  Heb sinds een paar maanden een Series 3 LTE ivm stalen kast. Gekocht in buitenland.
  Is het nou zo moeilijk voor providers om een e-sim te ondersteunen? Lijkt me dat dit sowieso de toekomst is…

 • Profielfoto
  Odie

  ibla op 12 mei 2018 16:20
  Heb sinds een paar maanden een Series 3 LTE ivm stalen kast. Gekocht in buitenland.
  Is het nou zo moeilijk voor providers om een e-sim te ondersteunen? Lijkt me dat dit sowieso de toekomst is…

  Het vereist een flinke investering. Moeilijk, nee. Duur, ja.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Zit met het aftandse model 1, uit de serie die als eerste vrijkwam, te wachten…nog even en het is een verzamelobject. En inderdaad: stalen kast/saffierglas en anders niet.

 • Profielfoto
  iMakker

  @Dydefox

  zit ook met een ‘ aftandse’ series 1 en wacht op saffierglazen model

   

 • Profielfoto
  kasuja

  Ik wacht op de dag dat de Apple Watch een volledig zelfstandig device is dat geen iPhone meer nodig heeft. (Zelfs niet voor de setup en of restore.)

  Tegen die tijd zal er vast wel een provider in NL zijn die de data en bel functionaliteit van Apple Watch volledig ondersteund. Weg met de smartphone. Weer een apparaat minder om mee te nemen.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Weg met de smartphone. Weer een apparaat minder om mee te nemen.

  Veel succes met het raadplegen van bijv. een website zoals bijv. de OV9292, de NS of een kaart op postzegelformaat. Je hebt vast nog jonge ogen.  ;-)

 • Profielfoto
  Yosemite

  Dat mensen 200 tot 950 euro extra willen uitgeven voor een Apple Watch van een ander materiaal terwijl de binnenkant bij allemaal precies hetzelfde is. Ik koop liever elke jaar een aluminium versie met een geüpdate binnenkant.