Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 7 mei 2018

Apple trekt de stekker uit Texture voor Windows

Texture, de digitale tijdschriftendienst die Apple in maart kocht, zal binnenkort niet meer beschikbaar zijn als Windows-app. Apple zal de app voor Windows-smartphones vanaf juni niet meer ondersteunen.

Geheel onverwacht is dat niet, want de Windows-app heeft al even geen updates meer gehad. Er zijn diverse bugs waardoor het niet langer mogelijk is om tijdschriften te downloaden. Gebruikers zijn via e-mail en via de app zelf op de hoogte gesteld van het verdwijnen van Texture voor Windows.

Onderhoud door Apple

Windows Phone is een uitstervend platform, dus het beëindigen van ondersteuning was te verwachten. Wat er met de Android-variant van Texture gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Verwacht wordt dat Apple all-you-can-read-dienst omzet naar een eigen abonnementsdienst. Die wordt waarschijnlijk in Apple News geïntegreerd. Dat is alleen beschikbaar op iOS.

De huidige ontwikkelingen met Texture vertonen opvallende overeenkomsten met een eerdere situatie rondom Beats Music. Toen Apple Beats Music kocht, voordat het Apple Music werd, onderhield Apple de Android-app en bracht Apple Music uit voor het mobiele besturingssysteem van Google. Daarnaast stopte het met het ondersteunen van Beats Music voor Windows Phone, maar Android heeft nu een eigen Apple Music-app.

iTunes voor Windows

Apple is echter niet helemaal vies van software voor Windows. Apple ondersteunt immers iTunes voor Windows. Eind vorige maand bracht Apple nog een speciale versie van iTunes uit die wordt aangeboden via de Windows Store. Windows op de PC is echter iets anders dan Windows Phone.

Reageer op artikel:
Apple trekt de stekker uit Texture voor Windows
Sluiten