Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 2 mei 2018

Apple Pay dit jaar naar drie nieuwe landen

Apple Pay begon ooit in de VS, maar beidt langzaam uit. Apple heeft vandaag aangekondigd dat zijn betaaldienst naar drie nieuwe landen komt, namelijk Noorwegen, Oekraïne en Polen. Apple-CEO Tim Cook zegt dat de dienst later in 2018 live gaat in deze landen.

Met de toevoeging van deze drie landen werkt Apple Pay straks in 30 landen, waaronder veel Europese landen. Helaas voor ons zijn Nederland, Duitsland en België zijn nog opvallend afwezig op Apple’s lijstje met landen waarin de betaaldienst beschikbaar is.

Apple Pay blijft groeien

De uitbreiding van Apple Pay werd door Tim Cook aangekondigd tijdens de prestaties van de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van 2018. De Apple-CEO zei dat de betaaldienst een sterke groei kent. De inkomsten uit Apple Pay waren nog nooit zo hoog als afgelopen kwartaal. Bovendien is het aantal gebruikers dat Apple Pay geactiveerd heeft verdubbeld tegenover vorig jaar.

Naast betalen in winkels met de iPhone en Apple Watch, kan Apple’s betaaldienst in bepaalde landen ook in het OV gebruikt worden. In Londen bijvoorbeeld al sinds 2015, maar sinds kort ook in Japan. Dat heeft volgens Apple voor een enorme boost in het gebruik van de dienst gezorgd. Apple Pay is nu het meestgebruikte betaalsysteem voor het OV in Tokio.

Nederland wacht

De betaaldienst is nog niet in Nederland beschikbaar, maar Nederlanders met een rekening bij Bunq konden onlangs al even van betalen met hun iPhone of Apple Watch proeven. Omdat Bunq naast Nederland ook in Spanje en Italie actief is, ondersteunt de bank de betaaldienst voor iPhone en Apple Watch.

Nederlanders konden Apple Pay officieel niet activeren, maar door de regio van iOS te veranderen naar Spanje of Italië werkte het wél. Bunq-oprichter Ali Niknam demonstreerde dit publiekelijk en vele Apple-fans volgden. Bunq werd echter al snel door Apple op de vingers getikt en de functie verdween als sneeuw voor de zon. Wie er snel bij was, kan Apple Pay echter in Nederland blijven gebruiken. Het hele instelproces was al vertaald. Technisch is er dus niets dat de lancering van Apple’s betaaldienst in Nederland (en België) tegenhoudt. Fingers crossed… ?

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple Pay dit jaar naar drie nieuwe landen
Sluiten