‘Apple komt in 2019 met een eigen creditcard’

Door: Raymon Mens - 8 reacties
apple pay credit card

Hoewel we in Nederland nog steeds wachten tot Apple Pay beschikbaar is, broedt Apple in de VS op de volgende stap. Volgens The Wall Steet Journal werkt Apple samen met investeringsbank Goldman Sachs aan een speciaal voor Apple-gebruikers ontwikkelde creditcard.

De ontwikkeling van de betaalkaart zou nog in een vroeg stadium verkeren. Bronnen die bekend zijn met de plannen, verwachten dat de Apple-creditcard in 2019 geïntroduceerd wordt.

Apple Pay als volledig virtuele portemonnee

Apple wil met deze stap de integratie van virtuele portemonnee in watchOS en iOS versterken. De nieuwe – hoogstwaarschijnlijk geheel virtuele – creditcard wordt naar verluidt niet alleen een gewone betaalkaart, maar kan ook in Apple Stores worden gebruikt om leningen te verstrekken aan klanten die een iPhone of ander product willen kopen.
apple pay cash
Momenteel krijgen gebruikers van Apple Pay al een virtuele creditcard om onderling betalingen te doen via Apple Pay Cash. Maar die is verder erg beperkt en werkt eigenlijk alleen als een potje met geld.

Hé Siri, geef geld

Of Amerikanen warm zullen lopen voor een creditcard van Apple is nog onduidelijk. Vooral omdat er veel concurrentie is van kaarten die rentevrije financiering en de mogelijkheid om punten te sparen bieden.

Wat de toekomst gaat bieden, in de VS maar vooral in Nederland en België, is nog niet zeker. Maar wie weet kun je straks alle leningen in de Apple Store afsluiten. Voorlopig blijven we vooral hopen op Apple Pay in Nederland. Misschien geeft Apple tijdens WWDC 2018 meer duidelijkheid over de toekomst van Apple Pay zodat alle Nederlanders, en niet alleen een handjevol Bunq-gebruikers kunnen betalen met hun iPhone en Apple Watch.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  koolenboer

  Lekker op de pof kopen. Heel klant vriendelijk van Apple om mensen eenvoudig in de schulden te jagen……

 • Profielfoto
  html-junky

  Dat kan in de VS al jaar en dag https://www.apple.com/financing dus daar is helemaal niks nieuws aan

 • Profielfoto
  maconly

  Goldman sachs, zijn ze bij apple gek geworden.

   

 • Profielfoto
  steveb

  Weet je nog toen ik een paar jaar geleden vroeg

 • Profielfoto
  steveb

  In een mail aan omt café
  @jandavid
  Is Apple op weg om een bank te worden? Wat doe je anders met (toen170 miljard op u rekening)

  Dit begint toch aardig in de buurt te komen

 • Profielfoto
  Q-collective

  Precies mijn gedachten steveb. Hoelang nog dat je een betaalrekening opent op je Apple ID en je rekening bij de ABN of Rabo vaarwel zegt? Dat moment zou zomaar eens dichterbij kunnen liggen dan we denken.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ben net terug uit het verre Oosten…en daar bestaan banken helemaal niet meer zoals wij ze kennen en braaf 3,50 per maand voor betalen….het is allemaal Alipay, Wechatpay en weetikveelpay geworden. Zelfs salarissen worden door werkgevers op dergelijke prepaid rekeningen gestort. Opmerkelijk: door deze rekeningen te gebruiken, kun je weer bonussen verdienen…slimme diensten als Gojack en Helmet regelen vrijwel alles voor je, tegen betaling. Het is dus echt afwachten wat hier gaat gebeuren.

 • Profielfoto
  madcat

  Misschien dan eindelijk apple pay in nederland via de creditkaart van apple.