Jan de Raab
Jan de Raab Apple Inc. 15 mei 2018

Apple’s Lisa Jackson wint prestigieuze prijs

Apple speelt een voortrekkersrol als het gaat om groene initiatieven. De topvrouw achter de groene visie van Apple is Lisa Jackson. Ze overziet bij Apple het milieubeleid en doet daarnaast ook een zegje over de sociale initiatieven van het bedrijf uit Cupertino. Vandaag krijgt ze erkenning voor haar werk in de vorm van een Environmental Achievement Award.

De award wordt door het Environmental Law Institute (ELI) uitgereikt aan een topman- of vrouw met visionair leiderschap en uitmuntend milieubewustzijn gedurende een zeer succesvolle carrière.

Van Obama naar Apple

Lisa Jackson begon in 2013 aan haar huidige functie bij Apple. Daarvoor gaf ze leiding aan de Amerikaans Environmental Protection Agency. Onder president Obama was ze verantwoordelijk voor de afhandeling van grote gebeurtenissen met impact op het milieu, zoals de olieramp met boorplatform Deepwater Horizon dat in 2010 explodeerde.

Bij Apple voert ze nu allerlei groene initiatieven door. Niet alleen het milieuvriendelijk maken van verpakkingen, maar ook het inkopen van energie. Een belangrijke mijlpaal in haar carrière is dat Apple sinds april volledig op groene stroom draait. Niet alleen in de VS, maar bij alle activiteiten wereldwijd. Haar nieuwste initiatief richt zich op aluminium. Apple gebruikt een boel van het metaal en heeft nu ook een manier om het zonder dat koolstof vrijkomt te produceren.

Klik/tap voor groter.

Duurzaamheid als doel

Scott Fulton, voorzitter van ELI, legt uit waarom juist Lisa Jackson de prijs ten deel is gevallen: “Lisa heeft bij elke stap in haar carrière niet te missen leiderschap getoond, waarbij innovatie en toewijding centraal staan. Ze is een onvermoeibare kampioen op het gebied van duurzaamheid en milieuwetgeving . Lisa heeft een blijvend stempel gedrukt op de private en publieke sector. Onder haar leiding stopte Apple met het gebruik van fossiele brandstoffen”. Jackson zal de prijs op 23 oktober in ontvangst nemen. De uitreiking vindt plaats op 23 oktober in Washington D.C.

Reageer op artikel:
Apple’s Lisa Jackson wint prestigieuze prijs
Sluiten