Jan de Raab
Jan de Raab Apple Inc. 2 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

‘Apple zet eigen team op ontwikkelen 5G-modems iPhone’

Apple wil steeds meer onderdelen voor de iPhone, iPad en Mac in eigen beheer produceren. Het bedrijf uit Cupertino richt zijn pijlen nu op 5G-modems en is een zoektocht gestart naar een ingenieur met leidinggevende capaciteiten. Waarschijnlijk om een nieuw hardware-team op te zetten.

Dat blijkt uit een recente vacature. Apple zoekt namelijk een ingenieur om een ​​team te leiden dat 5G-modems ontwerpt. Het lijkt erop dat Apple zelf modems wil gaan maken. De iPhone en iPad hebben nu 4G-chips van Qualcomm en Intel.

Details uit functieomschrijving

De functiebeschrijving meldt niet met nadruk dat het gaat om de ontwikkeling van 5G-modems voor de iPhone. De taakomschrijving luidt: “As a millimeter-wave IC design engineer, you will be responsible for providing circuit and system solutions for multi-gigabit wireless chips.”

Klik/tap voor groter.

Verderop in de vacature wordt echter duidelijk dat het om de iPhone gaat. De beoogde werknemer brengt “functionele producten naar honderden miljoenen klanten.” Geen enkel ander Apple-product heeft zo’n bereik.

Apple of Intel 5G-modem voor de iPhone

Het 5G-netwerk maakt gebruik van verschillende frequenties, waaronder de zogenaamde millimetergolffrequenties. Dit is het gebied tussen 30 gigahertz en 300 gigahertz, een hoge frequentie die momenteel niet wordt gebruikt door andere netwerken. Daardoor moet een snelle overdracht van gegevens mogelijk worden. Het gaat bij 5G om gigabits per seconde, bij 4G is sprake van megabits per seconde.

Uiteraard zegt zo’n vacature niet alles. Zo is het niet uit te sluiten dat Apple een kandidaat zoekt die vervolgens gedetacheerd zal worden bij Intel of een andere leverancier. Volgens een eerder gerucht werken Apple en Intel samen aan 5G-chips. Welke constructie het ook wordt, Apple houdt hoe dan ook een dikke vinger in de pap.

Intel 5G modem iPhone
Klik/tap voor groter.

De vraag die rest is deze: waarom is de vacature verwijderd zodra deze werd opgepikt door blogs en nieuwssites? Overigens is de vacature nog wel op andere sites te vinden zoals Glassdoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple zet eigen team op ontwikkelen 5G-modems iPhone’
Sluiten