Apple Developer Academy zoekt Nederlandse studenten

Door: Raymon Mens - 0 reacties
Apple Developer Academy

Apple heeft sinds 2016 een eigen Developer Academy in de Italiaanse stad Napels. Ambitieuze studenten uit heel Europa kunnen zich aanmelden voor een gratis negen maande durende opleiding tot iOS-ontwikkelaar.

Het nieuwe studiejaar begint in oktober van 2018 en Apple is opzoek naar nieuw talent uit Nederland. In de klas van dit studiejaar zitten al drie Nederlandse studenten en volgend jaar moeten dat er nog meer worden. Er is in totaal plaats voor 378 studenten.

Twee opleidingen met studiebeurs

Er zijn twee programma’s, het gewone programma bestaat voor ongeveer 55% uit programmeren, 35% uit design en 10% uit marketing. Daarnaast is ook een ‘Enterprise Track’ die zich meer focust op het grootschalig ontwikkelen van apps. Denk aan het schalen in de iCloud, beveiliging van communicatie en voldoen aan privacywetten.

Apple Developer Academy
Links staat Sara Meijers, ze zit samen met haar zus Florence-Sophie Meijers op de academy – Klik/tap voor groter.

Apple betaalt het collegegeld van studenten aan de Developer Academy, ze ontvangen een beurs van € 7.200. Tijdelijk in Napels gaan wonen is verplicht, want het gaat om een opleiding aan de Federico II University. Het studiejaar start in oktober 2018 en eindigt in juni 2019. De 23-jarige Florence-Sophie Meijers uit Nederland twijfelt niet over deze ervaring: “de Developer Academy is een speciale plaats, met een unieke mix van nationaliteiten, ervaringen, persoonlijkheden die op hun best werken in deze werkelijk verbazingwekkende leeromgeving!”

Aanmelden voor Apple Developer Academy

Zie je het wel zitten om je skills op het gebied van app-ontwikkeling, ontwerp en marketing te verbeteren? Dan kun je het online aanmeldformulier invullen. De beste kandidaten worden uitgenodigd voor een toets en een gesprek in Napels, Londen, München of Parijs. De inschrijving sluit op 8 juni.

Apple Developer Academy napels
De Federico II University in Napels – Klik/tap voor groter.

Reacties

0 reacties