AirPower: ‘Apple’s draadloze 3-in-1-lader wacht op AirPods 2′

Door: Raymon Mens - 4 reacties
AirPower Airpods 2

Het is bijna 250 dagen geleden dat Apple een nieuwe, draadloze lader aangekondigde. AirPower is een draadloze 3-in-1-lader die je iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijk op kan laden. Het accessoire zou begin 2018 uitkomen, maar is nog altijd niet te koop. Wat is er aan de hand?

Volgens bronnen van de relatief onbekende site AppleToolbox wordt de vertraging veroorzaakt door twee problemen. Allereerst werkt de Apple Watch Series 3 niet goed met AirPower en daarnaast ziet Apple niet zoveel meer in het uitbrengen van een nieuwe, losse case voor de AirPods.

Apple wil wachten op AirPods 2

Het was aanvankelijk de bedoeling om AirPower begin 2018 uit te brengen. Naast de alles-in-een-laadmat zou ook een nieuw doosje voor de AirPods op de markt komen dat compatibel is met draadloos laden. Omdat de lader echter nog niet op de markt is, zou Apple niet veel meer zien in het uitbrengen van een nieuwe case voor de AirPods die 69 euro kost. Het bedrijf wil naar verluidt op de AirPods 2 wachten, die meteen met draadloos/inductief laden werken.

AirPower
Klik/tap voor groter.

De meeste verdaging wordt naar verluidt veroorzaakt door de Apple Watch Series 3. Vooral het 4G-model zou moeilijkheden opleveren.

AirPower kost 99 dollar

Apple heeft officieel nog geen adviesprijs voor AirPower gegeven, maar naar verluidt gaat de 3-in-1-lader 99 dollar kosten. Dat zal zich in Nederland naar ongeveer 109 euro vertalen. Het accessoire is compatibel met de iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en Apple Watch Series 3. De AirPods hebben een nieuw doosje nodig, maar het lijkt er dus niet op dat dit op de markt komt.

AppleToolbox

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  farl4web

  Zou er ook ruisonderdrukking komen voor de Airpods?

 • Profielfoto
  steveb

  ach
  en die EarPods wachten dan weer op airplay 2.
  en zo blijven we bezig

  :-(  lang leve de vooruitgang

   

 • Profielfoto
  McMeller

  Elke keer als ik die afbeelding zie erger mij ik kapot aan de rottige scherm-interfaces. Waarom staat die tijd op de iPhone zo dicht op de batterij-weergave? En waarom staat de batterij-indicator op de Apple Watch niet gewoon in het midden? Zo ziet het er in het echt toch ook niet uit? Als ik dan terugdenk aan de video’s over het design van iOS 7, waarin alles zo uitgedokterd was, krijg ik het idee dat daar weinig van over is.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  110 euro voor een qi lader die inmiddels nog maar 5,- kost en die iedereen al heeft tegen die tijd