AirFly verbindt je AirPods met alles met een koptelefoonplug

Door: Night - 9 reacties

Apple’s AirPods zijn een succes, maar ze missen één ding: omdat ze draadloos zijn, kun je ze niet gebruiken met alles dat geen Bluetooth heeft. Twelve South, bekend door zijn leuke en slimme Apple accessoires, heeft dit opgelost met de AirFly.

Zoals de naam doet vermoeden is de AirFly in eerste instantie ontwikkeld om gebruikt te worden in het vliegtuig, maar deze dongle – ja, alwéér een dongle – zorgt ervoor dat je je AirPods naast je iPhone of iPad zo ongeveer met alles kunt gebruiken met een 3,5 mm koptelefoonconnector.

AirFly voor draadloze audio-overdracht

In wezen is dit natuurlijk gewoon een Bluetooth-zender en er zijn meer vergelijkbare oplossingen op de markt. Deze is echter zowel mooi om te zien als erg klein, zelfs kleiner als het oplaadstation voor de AirPods. De AirFly wordt opgeladen met een micro-USB kabel en een volle batterijlading is genoeg voor 8 uur luisterplezier. Langer dan de AirPods zelf.

AirFly AirPods
Klik/tap voor groter.

Overal muziek luisteren

Nu kun je dus muziek luisteren onderweg naar je zomervakantie bestemming, maar ook op de loopband bij het fitnessen, bij je TV en misschien zelfs je Nintendo Switch. En dat voor een luttele € 45,00.

Is er ook een nadeel? Jazeker, als je klaar bent met de AirFly moet je je AirPods opnieuw met je iPhone verbinden. Maar goed, dan heb je tenminste wat te doen als je bij de bagageband staat te wachten. Op moment van schrijven is AirFly alleen via de website van Twelve South te bestellen. Inclusief verzendkosten ben je omgerekend 47 euro kwijt. Europese retailers verkopen de adapter nog niet, maar daar komt binnenkort verandering in.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  pannekoek

  Uiteraard, een draadloze dongle.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Nice… maar de beste koptelefoons in het vliegtuig zijn incl ruisonderdrukking. Dat doen de AirPods dan weer niet, dus ik hou mijn bedrade Bose dopjes nog wel even aan. De accuduur van de AirPods is ook niet genoeg voor vluchten naar de VS. Als de volgende generatie AirPods daarin voorzien, dan ben ik verkocht voor alle toepassingen.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Een Bluetooth dongle kost een tientje. Met airfly tekstje erop 45 euro.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @gijsraggers: klopt, maar dan heb je ook rommel gekocht. Een degelijke Bluetooth dongle kost makkelijk €30.
  Het minst handige aan die Airfly is eigenlijk nog dat je er geen verbinding mee kan maken met je iPhone (of mis ik iets?) en met die dongle van €15 minder wel.

 • Profielfoto
  Pbelmaps

  Je hebt dus een Dongle nodig die je moet inpluggen om zo te verbinden met je Airpods. Net zoals oortjes met een kabeltje dus…….

 • Profielfoto
  xaddict

  Een goede minuscule USB Bluetooth dongle kost nog geen €10. Haal het USB eraf, stop er audiojack in en Poef: €50.

 • Profielfoto
  Night

  MoNdO GeNeRaToR op 16 mei 2018 13:25

  Het minst handige aan die Airfly is eigenlijk nog dat je er geen verbinding mee kan maken met je iPhone (of mis ik iets?) en met die dongle van €15 minder wel.

  Linkje?

 • Profielfoto
  Frans

  Voor iets dat bedoeld is als een Apple accessoire is het wel onhandig dat het geen Lightning aansluiting heeft om op te laden, waardoor je ook een micro-USB kabeltje mee moet nemen. Voor niet-Apple gebruikers is dat natuurlijk een pré, maar ja, dan zijn er ook goedkopere oplossingen te koop zoals anderen al hebben aangegeven.