Jan de Raab
Jan de Raab App Store 15 mei 2018

Volledige versie Adobe XD voortaan gratis beschikbaar

Als er een merk onlosmakelijk is verbonden met de creatieve industrie, dan is het Adobe wel. Het bedrijf kondigde vandaag een aantal nieuwigheden aan. Het meest interessante een vernieuwing aan Adobe XD, want er is vanaf nu een gratis versie beschikbaar.

Adobe XD staat voor Experience Designer en kan gebruikt worden voor UX/UI design en prototyping van allerlei soorten digitale producten. Van mobiele apps tot websites. De applicatie is relatief nieuw en Adobe gaat ‘m weggeven. Iedereen kan er vanaf nu gratis mee aan de slag.

Gratis, volledige versie Adobe XD

De gratis variant van Adobe XD heeft alle creatieve mogelijkheden van de betaalde versie. Het enige verschil is de kleine hoeveelheid cloudopslag, namelijk 2GB. Ook zijn gebruikers van de gratis versie beperkt tot het tegelijkertijd delen van één prototype en één ontwerpspecificatie.

Uiteraard is het wel mogelijk om de gratis versie te upgraden naar een volwaardige versie. Je betaalt dan € 12,09 per maand voor een Creative Cloud-abonnement met 100GB opslag en de mogelijkheid om onbeperkt prototypes en ontwerpspecificaties te publiceren.

Klik/tap voor groter.

In de visie van Adobe is de gratis versie geen marketingtool, maar een essentieel onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Door de grotere beschikbaarheid kan men meer feedback krijgen van gebruikers. Het is natuurlijk ook een goede manier om meer nieuwsgierige gebruikers kennis te laten maken met het Adobe-ecosysteem.

Adobe Fund For Design

De gratis applicatie is onderdeel van een nieuw fonds dat Adobe heeft opgericht. Het “Adobe Fund For Design” is een nieuw initiatief van Adobe voor het opleiden van creatieve professionals. Met een budget van 10 miljoen dollar gaat Adobe teams ondersteunen die de toekomst van de creatieve sector bepalen. De gratis versie van Adobe XD wordt ook uit dit fonds betaald.

Reageer op artikel:
Volledige versie Adobe XD voortaan gratis beschikbaar
Sluiten